DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
Túraautó

Újabb magyar versenyző a TCR-sorozatban

Immár biztosra vehetjük, hogy Ficza Ferenc ott lesz a két hét múlva, a malajziai F1-es futam betétversenyeként elrajtoló nemzetközi TCR-sorozat mezőnyében, a Zengő Motorsport színeiben.

Hivatalosan még nem jelentették be, mégis biztosra vehetjük, hogy Ficza Ferenc a Zengő Motorsport versenyzőjeként részt vesz majd az idei első nemzetközi TCR-bajnokságban, hiszen a sorozat hivatalos honlapján már szerepel a fiatal magyar tehetség neve az istálló pilótái közt.

ficza_honlap



A TCR honlapjának tanúsága szerint Ficza Ferenc továbbra is az 55-ös rajtszámmal versenyez majd. Korábban a 47-es rajtszámú Seatról láthattunk egy képet, melyen Tóth Norbert neve szerepelt, ám a hivatalos bejelentés még várat magára.

zengo_tcr

Marcello Lotti új szériája, a TCR regionális bajnokságok mellett egy színvonalas nemzetközi sorozatot szervez, melyben a Zengő mellett olyan ismert csapatok szerepelnek majd, mint az Engstler, a Campos és a Proteam, a gyártók közt pedig a Seat mellett az Opel, a Honda és a Ford is ott lesz. Ficza Ferenc többek közt olyan versenyzőkkel küzdhet majd meg, mint Nykjaer, Engstler, Morbidelli és Oriola.

A szezon két hét múlva kezdődik Sepangban, a Formula-1-es Malajziai Nagydíj betétfutamaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: