DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Túraautó

DTM: Itt a hiányzó láncszem, teljes a mezőny

A BMW bejelentésével az utolsó kérdőjel is tisztázódott a 2015-ös mezőnyt illetően. 24 versenyző alkotja az idei évi, továbbra is erős rajtrácsot, közöttük három újonccal.

A Mercedes nemrégen közölte teljes versenyzőfelállását a csapatkiosztással együtt, így már csak egyetlen ülés maradt, a távozó Joey Hand helye a BMW-nél, melynek sorsát még nem ismerhettük. A bajorok ma megtették bejelentésüket: a brit Tom Blomqvist csatlakozik hozzájuk. Ezzel kijelenthetjük, a május 2-án rajtoló szezon teljes mezőnye ismert.

A 21 esztendős svéd származású Tom – a korábbi ralivilágbajnok, Stig Blomqvist fia – 2010-ben a brit Formula Renault sorozatot nyerte meg, azóta elsősorban a Formula-3-as Európa-bajnokságon szerepelt, ahol tavaly a második helyet szerezte meg, ezzel néhány ponttal megverte a széria legnagyobb figyelmet kapó versenyzőjét, Max Verstappent.

Decemberben Jerezben már a BMW egyik autóját tesztelte, az azóta F1-es tesztpilótaként kikötő Alex Lynn, a Formula-E-ben szereplő Sam Bird, az Indy Lights sorozatban remeklő Jack Harvey, a GP3-as Richie Stanaway, valamint a korábbi F1-es reménység, Robin Frijns társaságában. Nem okozott meglepetést, hogy a választás végül egyikükre esett, Blomqvist teljesítménye különösen jó benyomást tett a döntésthozókra.

Tom Blomqvist (középen) Max Verstappen társaságában az F3 dobogóján


Ezzel minden kérdőjel letisztult a DTM idei résztvevőivel kapcsolatban – habár csapatkiosztását eddig csupán a Mercedes tisztázta. 21 versenyző marad tavalyról, köztük a bajnokság legjobb 19 helyezettje, három ígéretes újonc érkezik, Blomqvist mellett a Blancpain széria bajnoka, Maximilian Götz, valamint Lucas Auer (szintén F3-as szereplő tavaly) a Mercedeshez. Joey Hand és Vitalj Petrov távozik, utóbbi mindössze egy szezont töltött el a német szériában.

 

A DTM 2015-ös felállása:

 

Márka

Csapat

Pilóta

Audi

 

Adrien Tambay

Edoardo Mortara

Jamie Green

Mattias Ekström

Miguel Molina

Mike Rockenfeller

Nico Müller

Timo Scheider

BMW

 

Antonio Felix da Costa

Augusto Farfus

Bruno Spengler

Marco Wittmann

Martin Tomczyk

Maxime Martin

Timo Glock

Tom Blomqvist

Mercedes

ART Grand Prix

Gary Paffett

Lucas Auer

HWA AG

Christian Vietoris

Pascal Wehrlein

Paul di Resta

Robert Wickens

Mücke Motorsport

Daniel Juncadella

Maximilian Götz

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: