DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

A Mercedes is kipróbálta a fiatalságot

A BMW-hez hasonlóan a Mercedes is fiatal tehetségekkel tesztelt Jerezben, köztük a Formula-3 élmenőivel és egy korábbi F1-essel. Toto Wolff a követendő példát jelölte ki számukra.

A rivális BMW keddtől csütörtökig adott tesztlehetőséget fiatal versenyzőknek Jerezben, többek között pályára lépett Robin Frijns, Sam Bird, Alex Lynn és Tom Blomqvist. Ugyanezen a versenypályán megjelent a Mercedes is.

Esteban Ocon, Lucas Auer és Felix Rosenqvist a Formula-3-as szezon legjobb Mercedes-erőforrást használó résztvevői voltak, Ocon első, Auer negyedik helyen végzett a bajnokságban, Rosenqvist pedig a patinás Makaói Nagydíjat nyerte meg. A trióhoz csatlakozik Charlos Pic, a Marussia és Caterham korábbi Formula-1-es versenyzője, illetve Maximilian Götz, aki a Blancpain Sprint szériát nyerte meg idén.

A Makaói Nagydíj első két helyezettje, Felix Rosenqvist és Lucas Auer is tesztelhet


Ocon, Auer és Rosenqvist tesztje az indoklás szerint csak jutalom az F3-as eredményekért, de nem szabad elfelejteni, hogy számos DTM-versenyző egyenesen ebből a kategóriából került fel a túraautósok mezőnyébe. Az egyik legkézenfekvőbb példa a széria bajnoka, Marco Wittmann, de a Mercedes 2014-es különítményéből Daniel Juncadella és Pascal Wehrlein is ezt az utat járta be. Utóbbit emlegette Toto Wolff, a Mercedes motorsportfőnöke is.

„Csodálatos volt látni ennyi fiatal és tehetséges versenyzőt tapasztalatot gyűjteni a Mercedes AMG C-Coupe kormánya mögött. Charles, Esteban, Felix, Lucas és Maximilian is nagyszerű munkát végzett. Az évtizedek során sok fiatal versenyző, aki a Mercedes támogatását élvezte, sikeresen lépett fel a Formula-1-be és DTM-be. Pascal Wehrlein az egyik legfrissebb példája annak, amiről beszélek. Idén nyerte első DTM-versenyét, és kinevezték a Formula-1-es csapat tartalékversenyzőjének is” – idézi Wolff szavait a crash.net.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: