DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
Túraautó

BMW: Jöhet a harmadik bajnoki cím

Egy verseny van még hátra a DTM idei szezonjából, amelyen a BMW teljessé teheti kitűnő évét: Hockenheimben megszerezhetik az utolsót a bajnoki címek közül, a gyártók trófeáját.

A túraautósok szezonja hétvégén ugyanott fejeződik be, ahol öt hónappal ezelőtt elkezdődött. Azt a versenyt nem kis meglepetésre Marco Wittmann nyerte meg, aki dominálta a futamot, csakúgy, mint utána a teljes bajnokságot: hatalmas előnnyel megszerezte az egyéni bajnoki címet, alakulata, az RMG Team a csapatok értékelését söpörte be. Már csak a gyártók címe hiányzik a BMW számára, amiért előnnyel szállhatnak harcba, 21 ponttal állnak az Audi előtt.



„A szezonzáró hangulata Hockenheimben mindig különleges, az atmoszférától libabőrös leszel” – kezdte Wittmann, aki már két versennyel korábban bebiztosította az elsőséget. „Igazán élvezem, mivel a nyomás a bajnoki címért nincs a vállamon. Az első DTM-es győzelmem ugyanitt szereztem év elején, és álom lenne, ha a finálén is a dobogó tetején állnék. A gyártói bajnokság szoros, az izgalom pedig garantált.”

Tavaly Timo Glock nyerte a hockenheimi szezonzárót, a győzelem megismétlése azóta is várat magára. „Jó dolog lenne újra itt nyerni. Általánosságban jobban tetszett volna, ha én és a csapatom több pontot szerzünk ebben a szezonban. Sajnos akadtak versenyek, ahol úgy tűnt, minden ellenünk van. De nincs oka a búslakodásnak. Gondoskodnunk kell róla, hogy a BMW sorozatban harmadszor is a legjobb márka legyen” – mondta az MTEK gárda pilótája.

Egyes versenyzők, mint Wittmann csapattársa, Maxime Martin már most summázták 2014-es évüket. „Több mint elégedett lehetek első DTM-es szezonommal. Csak néhány versenyzőnek sikerült versenyt nyerni és pole-pozíciót szerezni rögtön az első évben. Büszke vagyok, hogy a szezont a legjobb újoncként zártam. Jövőre még kiegyensúlyozottabb akarok lenni. A DTM-ben ez a kulcs. A szezon azonban még nem ért véget, jó eredménnyel akarok a BMW ünneplésében részt venni” – nyilatkozott a belga versenyző.

Nem mindenki lehet ennyire büszke idei szereplésére – Bruno Spengler, aki két éve rögtön a BMW visszatérésén bajnoki címet nyert, csak kilencedik a pontversenyben, három futam óta nem tudott a legjobb tíz között végezni. „Kemény szezon ér lassan véget. Mindazonáltal kétszer a dobogón végeztem. Ennek ellenére egyértelműen magasabb célokat tűztünk ki, amikor a szezon előtt jártunk. Várom a pálya lenyűgöző a légkörét, és pozitív hangvétellel szeretném befejezni az évet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: