DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Tereprali

Vargáék nem maradtak sivatag nélkül

Menet közben volt kénytelen átszervezni 2023-as versenyprogramját a Varga Racing Team, amely így nem maradt sivatagi homokfürdő nélkül.

A terv az Africa Eco Race volt, a csapat a leghosszabb afrikai derbi köré tervezett mindent, azonban a márciusra időzített futamot lefújták. Varga Imre és navigátora, Toma „Csimpi” József számára maradt a Morocco Desert Challenge, amelyre már korábban beneveztek, így április utolsó napjait a marokkói sziklákon és dűnéken töltötték a Toyota Hilux Overdrive-val, amellyel komoly tapasztalatokat szereztek. A brutális forróságban teljesített nyolc szelektív szakasz után Vargáék az autós kategória 61 indulóval elrajtolt népes mezőnyében a 16. helyen végeztek.

varga



„Ez volt a második versenyünk a Toyotával, az összeszokási fázis újabb lépcsőfokaként közelítettük meg ezt a versenyt. Szerencsére érdemi gondok nélkül teljesítettük a távot, és kiderült az is, hogy nagyon sok van még az autóban, bőven tudunk javulni a jövőben. Ennek fényében szerintem megvolt az okunk arra, hogy örüljünk és elégedettek legyünk az eredménnyel. A srácok kiváló szervizmunkát végeztek, Csimpi pedig szokás szerint fantasztikusan navigált. A vártnál egyébként sokkal keményebb és brutálisabb volt az idei MDC. A térségben extrém hőhullám uralkodott, amely miatt több szelektívet is lerövidített a szervező. Ennek ellenére is durva volt a helyzet, amit jól szemléltet, hogy két nap alatt két haláleset is történt a verseny során…” – értékelte a tapasztalatokat Varga Imre, akinek a legjobb részeredménye egy 11. helyezés volt az MDC során.

A Varga, Toma egység a csapat tradícióit követve nyáron részt vett az Italian Baján is, azonban az év jelentős részében egyetlen cél vezérelte a társaságot: minél jobban felkészülni az Africa Eco Race-re, amelyet 2024-ben a jól megszokott időszakban, január elején bonyolítanak majd.

varga-2

„Számunka ez a legfontosabb verseny, és most, hogy már van egy jelentősebb adag tapasztalatunk a Toyotával, arra összpontosítottunk, hogy műszakilag és minden más tekintetben is a lehető legjobban felkészülve állhassunk fel a monacói rajtkapuhoz. A cél Dakar, lehetőleg minél jobb eredménnyel!” – fogalmazott Varga Imre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: