DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali

Loeb szakaszt nyert, de Al-Attiyah vezet a Dakaron

Első szakaszgyőzelmét aratta az idei sivatagi száguldáson a francia klasszis, az összetettben viszont továbbra is Nasser Al-Attiyah áll az élen.

Sebastien Loeb sikerét hozta a Dakar negyedik napja az autósok között. A francia klasszis hétfőn és kedden is iszonyatosan sok időt veszített defektek, technikai hibák miatt, így az összetettben nagyon hátul foglal helyet, de most végre sikerült egy problémamentes napot összeraknia, és végig partiban is volt a mezőny elején – Stephane Peterhansellel csatázott sokáig, de lehajrázta az audist, és megszerezte idei első szakaszgyőzelmét.

Loeb 13 másodpercet adott Peterhanselnek, aki szintén idei eddigi legjobb részeredményét hozta, a harmadik helyre a vezetést tegnap elveszítő Carlos Sainz jött be, negyediknek pedig az összetettben továbbra is vezető Nasser Al-Attiyah, aki két percet kapott Loebtől. Ez is jelzi, hogy szerdán nagyon szorosan követte egymást az élmezőny, a korábbiakhoz képest kisebbek voltak a különbségek, és nem történt annyi váratlan esemény sem. 

dakar-loeb



Az összetettben így Al-Attiyah tovább növelte az előnyét és 18 perc, 18 másodperccel vezet a most ötödik időt autózó Al-Rahji előtt, Peterhansel pedig 18 perc, 52 másodperces hátránnyal harmadik az Audival. Henk Lategan húszperces büntetésével együtt Sainz azért most már visszajött az élmezőnybe, és a tegnapi problémái ellenére ő a negyedik 33 perces lemaradással, míg Loeb másfél óra hátránnyal a top tizenötben foglal helyet.

A motorosoknál csak nyolcadik időt produkált a versenyt vezető Sanders, de így is van három és fél perc előnye az összetett élén Skyler Howes előtt – a harmadik Benavides, a negyedik pedig a mai szakaszt megnyerő Barreda Bort, ráadásul a negyedik Toby Price-szal bezárólag bő hét perc választja el egymástól az élmezőny tagjait, rendkívül kiélezett csata zajlik.

Frissítés: A kamionosoknál a Kamaz távollétében kinyíló verseny ellenére Martin Macik a prológgal együtt már a negyedik szakaszsikerét aratta öt napon belül az Ivecóval. Igaz, összetettben így sem ő vezet, hanem Ales Loprais a Pragával. Ami pedig a magyar Qualisport Racinget illeti: Kovács Miklósék 6 óra 40 perc 25 másodperces idővel a 14. helyet kaparintották meg szerdán, ezzel összetettben jelen állás szerint a 17. pozíciót foglalják el.

S ha már magyarok: a motorosoknál az erdélyi Gyenes Emanuel a 32., a vajdasági Saghmeister Gábor pedig a 107. helyen áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: