DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali

Qualisport: Könnyed nap a Dakar-rajt előtt

Pihenéssel, lazítással töltötte a 2023-as Dakar-rali rajtját megelőző utolsó napot a Qualisport Racing kamionos formációja a szaúd-arábiai Yanbu mellett, a Sea Campben.

A maratoni terepralik világában alaptétel, hogy „akkor pihenj, amikor lehetőséged van rá!” Mivel a Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László alkotta versenytrió minden eddiginél nagyobb kihívással néz szembe Szaúd-Arábiában, ezért megragadták az alkalmat és rápihentek a december 31-én esedékes rajtra. A magyar kamionos alakulat már csütörtökön végzett a Scania Qualisport Hyena műszaki átvizsgálásával, így az indulást megelőző napot szinte teljes egészében a regenerálódásra tudták fordítani.

Délelőtt a gárda néhány tagja Yanbu városában cirkált és beszereztek néhány apróságot, míg a többiek a táborban lazítottak. A legaktívabb a csapat gasztrofelelőse, Várda Ferenc volt, akinek teljesen mindegy, hogy a világ melyik égtáján versenyez a különítmény, mindig nagy gondot fordít arra, hogy finom hazai falatok kerüljenek az asztalra. A kiváló szakember ezúttal egyedi, különleges bátaszéki receptúra alapján készített palacsintával lepte meg a kollégáit.



„Nyugodt nap volt a mai, pihentünk, de természetesen már ott motoszkált a fejünkben, hogy szombaton a prológgal végre elkezdődik a verseny. Óriási kihívás vár ránk, de készen állunk és bízunk abban, hogy sikerül jól kezdeni a versenyt. A tuningot megkaptuk Ferkótól, aki finom palacsintával lepett meg bennünket. Az esti órákban megvolt a versenyzői eligazítás is, a szervezők részletes felvilágosítást adtak mindenről, így immáron tényleg minden készen áll arra, hogy holnap elrajtoljunk” – mondta a Qualisport Racing navigátora, Czeglédi Péter.

A 2023-as Dakar-rali programja december 31-én egy rövid, 11 kilométeres prológgal veszi kezdetét a Sea Camp környékén: a szervezők által közreadott rajtlista szerint a Qualisport Racing helyi idő szerint 15 óra 26 perckor kezdi meg a penzumot. A nyitányt tizennégy kőkemény szelektív szakasz követi, a mezőny az első nyolc nap után kap majd egy pihenőnapot. Az össztáv közel kilencezer kilométer, amelynek fele adja a mért szakaszokat. A futam január 15-én zárul Dammam városában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: