DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Defekttel zárult az első igazi versenynap

Defekt hátráltatta a Qualisport Racing kamionosait a Tunisia Desert Challenge második napján, amely a sivatagi derbi első igazi versenynapja volt. A Kovács, Czeglédi, Ács trió a vadonatúj Scania Qualisport Sharkkal a kategória 2. helyén zárta a szombatot.

Dzserba és El Borma között egy 360 kilométeres szakasszal folytatódott a Tunisia Desert Challenge, amely jól indult, ám kevésbé jól folytatódott a prológot a kamionos kategória első helyén záró magyar egység számára. Kovács Miklós pilóta két állandó társával, Czeglédi Péter navigátorral és Ács László fedélzeti szerelővel jó tempóban haladt, ám a végére jött a neheze: a trió kihagyott egy útpontot, az új kamion gyermekbetegségeként gondok adódtak a kerékfújó rendszer vezérlője, ráadásul az utolsó 20 kilométert defekttel tették meg.



„Nem volt egyszerű a mai nap, de ezért jöttünk, hogy sivatagi körülmények között próbára tegyük a Cápát, feltérképezve azokat a kezdeti problémákat, amelyek minden új jármű esetén jelentkeznek. Akadtak is ilyenek, ezek közül a legjelentősebb a kerékfújó rendszer problémája, amelynek megoldásán már dolgozik a csapat. A szakasz egyébként nem volt könnyű, tempós részekkel indult, de aztán jöttek a szervezők által ígért trükkök. Sajnos egy útpontot kihagytunk, amiért kaptunk öt perc büntetést, a végén pedig jött a defekt, amely miatt az utolsó húsz kilométeren szinte csak poroszkáltunk. Összességében véve elégedettek vagyunk és várjuk a folytatást” – mondta a táborba érve Kovács Miklós, aki a napi szakaszon - az időbüntetéssel együtt – 15 perccel maradt alul a belga Iveco-pilótával, Igor Bouwensszel szemben, aki a kategória összesítésében is az élre állt: jelenleg 9 perc 13 másodperccel előzik meg a 2. helyen állomásozó Qualisport egységet.

A 2022-es Tunisia Desert Challenge harmadik napján egy hurokszakasz vár a mezőnyre, a teljesítendő táv 350 kilométer lesz, amely a szervezők szerint alapos próbára tesz majd mindenkit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: