DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali

Halálos balesettel zárult a Dakar

Egy szerelő hunyt el az idei Dakar utolsó napján: balesetet szenvedett a kísérőautó, a sofőr pedig nem élte túl az ütközést. Egy alig 20 éves francia fiatalemberről van szó.

Szörnyű balesettel ért véget az idei Dakar: az utolsó nap során életét vesztette egy húsz esztendős francia fiatalember, Quentin Lavalee. Ő a PH Sport 726-os rajtszámú Peugeot 205 T16-jának vezető szerelőjeként vett részt a sivatagi viadalon, de helyi idő szerint 11:30-kor a kísérőautót vezetve ütközött egy helyi teherautóval, 234 kilométerre a célállomástól.

726



A Dakar közleménye szerint Lavalee hasi és mellkasi sérüléseket szenvedett a baleset következményeként és nem tudták megmenteni az életét, elhunyt - osztoznak a család és a csapat gyászában. Utasa, a belga Maxime Frère életben van, de ő is megsérült, egy dzsiddai kórházba szállították.

A történetnek külön ízt ad az, hogy Lavalee francia volt, ugyanis még a Dakar előtt bomba robbant egy francia résztvevő autójában és bár a helyi hatóságok igyekeztek minél nagyobb csendben kezelni az ügyet, a gallok már akkor jelezték, hogy szerintük szándékos terrortámadás történt és rasszizmusról van szó. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: