DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali

Alonso: Nem akarok hülye hiba miatt kiesni

A kétszeres F1-es világbajnok óriási kihívásra készül: vasárnap kezdődik az idei Dakar, ahol most először ő is rajthoz áll. Nagy elvárásai nincsenek, csak szeretne beérni a célba.

Vasárnap kezdődik az idei Dakar Rali Szaúd-Arábiában, a sivatagi eseményen pedig ezúttal Fernando Alonso is részt vesz. Az autósport újkori polihisztora két F1-es világbajnoki címmel, WEC világbajnoki címmel és Le Mans-győzelemmel a zsebében érkezik meg a tereprali világába úgy, hogy az Indy500-on egyszer már bizonyított - ebben a szakágban viszont nem számít azonnali sikerekre.

"Tudjuk, hogy négy résztvevőből csak egy ér célba a Dakaron. Ez kemény, tudom, hogy nehéz lesz. Nem hiszem, hogy van olyan dolog, ami jobban különbözik a Formula-1-től, mint a Dakar, de ez egy érdekes kihívás. Igazából papíron lehetetlen, de tanulni akarok" - mondta az Autosportnak a spanyol versenyző.

alonso toyota



"Az utóbbi hónapokban végzett felkészüléstől sokoldalúbb pilóta lettem, ami az egyik fő szempontom ezekkel a kihívásokkal: hogy mindegyik végén jobb legyek, mint versenyző. Egy bizonyos nyugalommal kell hozzállnom a futamhoz, nem akarok úgy járni, hogy nekimegyek a Dakarnak, aztán a második vagy harmadik nap végén kiesek egy hülye hiba miatt."

Alonso a háromszoros győztes Nasszer Al-Attiyah, valamint a 2009-es győztes Giniel de Villiers csapattársaként indul majd a Toyotával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: