DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Tereprali

Dakar: Loeb nyerte a második szakaszt

A 2017-es ezüstérmes tavalyi Peugeot-jával hamar behúzta első győzelmét, összetettben azonban két Toyota vezet Peruban. Az egyetlen magyar egység a 30. helyen.

Pisco és San Juan de Marcona között 342 kilométert teljesített a Dakar mezőnye kedden: a leggyorsabbnak autóval ezúttal Sebastien Loeb és Daniel Elena bizonyult, akik tavalyi versenygépükkel, a Peugeot 3008 DKR-rel álltak rajthoz, melyet a PH Sport készít fel. A francia nyolc perccel előzte meg a MINI-t terelgető Nani Romát, de legközelebbi riválisa Bernhard ten Brinke volt, aki a befutóig hátraesett a harmadik helyre.



Ten Brinke toyotás csapattársa, Giniel de Villers negyedik idejével átvette a vezetést az összesítésben. A nyitónap leggyorsabbja, Nasser Al-Attiyah egészen a nyolcadik helyre esett vissza. Az első négy helyezett egy percen belül áll, és két percnél kisebb Loeb lemaradása az ötödik pozícióban, a tavalyi győztes, Carlos Sainz előtt. A szakasz során leállásával 15 percet veszítő 13-szoros győztes, Stephane Peterhansel csupán 13. helyen található. A nap vesztesége az X-raid Mini egyik pilótája, Orlando Terranova volt, akit balesete után helikopterrel kórházba szállítottak hátfájdalom miatt.

Az egyedüli magyar páros, Szalay Balázs és Bunkoczi László 30. helyen zárta a második napot, és ugyanebben a pozícióban találhatók meg az összesített sorrendben is.

A motorosok mezőnyében a címvédő Matthias Walkner és Ricky Brabec vívtak szoros csatát egymással – a különbség a legtöbb mérőponton fél percen belül volt –, végül 22 másodperc választotta el őket. Az összesítésben második-harmadik helyen járnak, a kedden közvetlenül mögöttük végző Joan Barreda tartja a vezető pozíciót.

A Dakar állása két szakasz után:

 

Autók

1.

Giniel de Villiers

Toyota

4:32:25

2.

Bernhard ten Brinke

Toyota

+0:00:28

3.

Nani Roma

MINI

+0:00:42

4.

Yazeed Al-Rajhi

MINI

+0:00:50

5.

Sebastien Loeb

Peugeot

+0:01:56

 

Motorok

1.

Joan Barreda

Honda

4:23:14

2.

 Matthias Walkner

KTM

+1:31

3.

Ricky Brabec

Honda

+1:33

4.

Pablo Quintanilla

Husqvarna

+3:17

5.

 Toby Price

KTM

+4:33

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: