DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali

Sainz: A fiam most revánsot vett rajtam

Az elmúlt két hétben az F1-ben szereplő ifjú spanyol látta el tanácsokkal immár kétszeres Dakar-győztes édesapját, aki szerint ez volt az elmúlt évtized legnehezebb sivatagi versenye.

Carlos Sainz szombaton karrierje során másodszor is megnyerte a világ legnehezebbnek tartott tereprali-versenyét, a Dakart. A Formula-1-ben szereplő fia szinte azonnal gratulált is neki a közösségi médián keresztül, az 55 éves versenyző pedig a pódiumceremónia után elárulta: a viadal során most a renault-s látta el őt tanácsokkal.

„Minden egyes nap beszéltem vele a szakaszok előtt és után is, és szerintem most revánsot vett rajtam a sok-sok tanácsért, mivel ugyanezt csinálta most velem az elmúlt két hétben. Minden nap beszéltünk a taktikáról, folyamatosan kérdezett és kommentálta, hogy jó vagy rosszabb-e a helyzetem” – idézi Sainz szavait a Motorsport.com szakoldal.

A Dakar 40. kiírása egyértelműen az egyik legkeményebb viadal volt az elmúlt két évben, alig akadt olyan élmenő akármelyik kategóriában, aki ne ütközött volna problémákba, elég csak Stephane Peterhansel pénteki gondjaira vagy a motorosoknál látott csillaghullásra gondolnunk. Sainz teljesítette a legproblémamentesebb két hetet az autósoknál, így megérdemelten húzta be a végső sikert, de a Matador szerint is roppant nehéz útvonal volt a 2018-as viadalé:

„Láthattuk ezen a versenyen, hogy minden nap történt valami, és roppant nehéz volt az egész viadal. Minden nap voltak csapdák és meglepetések. Szerencsésnek is kellett lennünk, még soha nem vettem részt ilyen versenyen. Nehéz egy olyan viadalt megnyerni, ami két hétig tart, de ha ekkora előnnyel teszi valaki, akkor jó munkát végzett. Szerintem ez volt a legkeményebb Dakar azok közül, amelyeken részt vettem, beleértve az utolsó két afrikai kiírást is.”

„Az én életem a WRC volt, így a klasszikus ralis szakaszokon érzem jobban magam. Az idei versenyen rengeteg alkalommal versenyeztünk hagyományos útvonalakon kívül, azokon kevésbé érzem magam otthonosan. Nem egyszerű ekkora előny tudatában sem tartani a tempót. Előfordul, hogy lassabb tempónál könnyebben követünk el hibákat és nehezebb tartani a koncentrációt, mert nem vagyunk hozzászokva, hogy ennyire óvatosak legyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: