DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali

Laller: Győzelem vagy halál!

Legutóbb még a Dakar Ralis indulás bizonytalanságáról számolt be Horváth Lajos. Nos a helyzet számottevően nem változott, továbbra is veszélyben van a Dél-Amerikai megmérettetés. Azonban némi pozitívum és előrelépés mégiscsak történt az ügyben, és ez hajtja most Lallert.

Legyen bármennyire is bizonytalan az indulás, megállás nincs, egy sportolónak vannak mindennapi teendői, kötelességei. A világ legnagyobb terepversenye minden eddiginél nehezebb lesz, hiszen a 40. megmérettetésen majd 5000 km-el hosszabb utat kell majd megtenniük az indulóknak.

laller-gyozelem-vagy-halal-1



Ennek a felelősségét a váci sportember is átérzi, így élesítette magát és magasabb fordulatszámra kapcsolt edzésmunkával készül. Laller a helyi Royal Fitness-ben stábja segítségével megy elébe a dolgoknak, igyekszik már előre megtapasztalni és szimulálni a januárban rá váró földi poklot:

"Valóban történt egy kis előrelépés, amely egyrészről megnyugtat, másrészről viszont még feszültebbé tesz. A Dakar Ralis nevezésünkkel kapcsolatban túléltünk egy krízist, sikerült időre teljesítenünk a második részletbefizetést. Ez akár azt is jelenthetné, hogy a nehezén túlvagyunk. Viszont nem lenne pontos a kép, ha azt mondanám, hogy ez a valóság, épp ellenkezőleg! Nem mellesleg a felkészülésem is fel kellett pörgetni, funkcionális, kardió és egyéb kínzásokkal ütöm el a kevéske szabadidőm. " - jegyezte meg a fennálló helyzet ellenére a humorérzékét nem elvesztő Dakaros.

laller-gyozelem-vagy-halal-3

A helyzet az, hogy a harmadik részlet decemberig esedékes, és ha ezzel egy picit is csúszik a Laller Racing Dakar Team, oda a Dakar indulás, vele pedig a teljes befizetett összeg is. Sőt, mindez még tovább is szankcionálható a szervezők részéről. Így érthető, ha Horváth Lajos és csapata most minden erejével a megoldáson dolgozik:

"A kőkemény edzésmeló mellett az anyagi hátteret igyekszünk összepakolni. Annak ellenére, hogy már a finisben vagyunk, nagyon nehéz a helyzetünk. Számszerűen még ötmillió forint hiányzik a költségvetésünkből. Így most ezt az időszakot muszáj kettőzött erővel végigcsinálni a csapatnak, de én nagyon reménykedem, hogy a kitartásnak meglesz az eredménye!" - zárta sorait Laller, aki hamarosan egy nagy bejelentésre készül. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: