DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali

Somfai: volt értelme a spártai futásoknak!

Igazoltnak érzi a kemény állóképességi tréningeket Somfai Mátyás, aki pokoli 635 kilométeren van túl az Oilibya Rallyn. Az UNIQA Sandlander Team quadosa jelenleg az ötödik helyen áll a világkupa viadalon.

A nemzetközi futam második napja a dűnék között ért véget, méghozzá szervizcsapatok nélkül, ez ugyanis maratonnap. „Most épp hiányzik az asszisztencia, mert 50 kilométernél az éles kövek átvágták a hatrétegű bal hátsó gumimat, amiből kiszakadt egy nagy darab. Egyelőre tartja magát az abroncs, de nem volt egyszerű így motorozni, már írtam az angyaloknak, hogy egy cseregumiért lemondok minden karácsonyi ajándékról” – fogalmazott Somfai Mátyás.

somfai-marokko-rali-leg3-1



A keddi pálya 200 kilométer után a Szaharába torkollt és onnantól a dűnéké volt a főszerep. Csakhogy a quad elkezdett melegedni. „Nagyon sűrűn meg kellett állnom és egy-egy ilyen 10 perces kieséseket jelentett, így közel sem tudtam a saját tempómban menni. Egy ideig még próbálkoztam azzal, hogy kielőztem az előttem haladó lassabb quadost, csakhogy a sok megállás miatt végül mindig mögé kerültem és derekasan nyeltem a porát egész nap. Az a fő, hogy egyben vagyok, rendben vagyok és várom a holnapot” – nyilatkozta a quados.

somfai-marokko-rali-leg3-2

Az Oilibya Rally holnap egy 390 kilométeres szakasszal folytatódik, amelyből 315 lesz a mért szakasz, a végén pedig immár a jól megérdemelt szerviz várja a próbára tett technikát.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: