DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Tereprali

Somfai Mátyás: Fókuszban Marokkó

Újra Afrikában versenyez nemzetközi tereprali elit, köztük Somfai Mátyás, aki sokadjára vág neki Marokkó embert próbáló dűnéinek. A quados a negyedik helyen zárta az első éles versenynapot.

Az Oilibya Rally hosszú ideje az egyik legfontosabb verseny: egyrészt ez dönt az éves világkupa sorozat helyezéseiről, másrészt ez a Dakar előtti utolsó nagy lehetőség a csapatoknak, hogy versenykörülmények között teszteljék a technikát. Így aztán nem csoda, hogy mindenki megjelent a rajtnál, aki nívós helyezésre pályázik januárban.

RDM16_2_1960



A magyar színeket a quadosoknál Somfai Mátyás képviseli, aki odatette magát a tegnapi prológon és a harmadik legjobb időt motorozta. „Szép és biztos kezdetnek tartom ezt, élveztem a 7 kilométeres szakaszt, aminek az eleje egyenes volt, majd dombok és fák kerülgetésével, hajtűkanyarokkal folytatódott. A kemény vízmosta út teteje nagyon poros volt és csúszott, de nem volt gond a kormányozással” – nyilatkozta az UNIQA Sandlander Team sportolója.

RDM16_2_0364

A hétfői versenynapon már egy – két szakaszra osztott – 109 kilométeres pálya volt, jórészt az óceánparton. „Hihetetlenül látványos volt, eleinte nagyon kacskaringós ösvények voltak – ahol egy 1 kilométeres kerülőt is beiktattam –, majd „szúrós” kíséretet kaptam, egy szűk kanyarokkal tarkított pályán kellett átgázolni egy kaktuszmező kellős közepén” – mesélte Somfai.

Az igazi kihívás holnap indul, irány kelet, azaz a 635 kilométerre fekvő Erfoud, útközben pedig a kő- és homoksivatagok, kiszáradt folyómedrek jelentik majd a kihívást.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: