DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Al-Attiyah: A Peugeot nem bírja végig a Dakart

A január 3-án induló Dakar Rali címvédője, Nasser Al-Attiyah egyáltalán nem tart a Peugeot álomcsapatától, szerinte ugyanis a francia márka autói még kiforratlanok ahhoz, hogy veszélyt jelentsenek.

A katari versenyző idén is az elmúlt négy évet az autósok között megnyerő Mini volánjával vág neki a világ legnehezebb sivatagi megmérettetésének. Noha a Peugeot is a csúcs meghódításának céljával szállt be a versenybe egy éve, és mostanra igazán impozáns pilótalajstromot állítottak össze, Al-Attiyah mégsem hiszi, hogy a franciák jelentenének majd veszélyt a címvédésére.

A már számos Dakar-sikert felhalmozó Stephane Peterhansel, Carlos Sainz és Cyril Despres mellé a Peugeot Sebastien Loeböt is megszerezte negyedik autójába, ám ha a kétszeres győztes katari jóslatai beválnak, nehéz két hét előtt áll a francia-spanyol pilótakvartett.

1peugeotsebastienloeb



„A Peugeot több nagy nevet megszerzett, de amint tudjuk, a csapat még mindig új. Lehet, hogy egy-két szakaszon még ők diktálják majd a tempót a verseny elején, de aztán el fognak tűnni, mivel az autójuk még mindig fejlődési stádiumban jár” - mondta Al-Attiyah a Motorsportnak.

„Carlos Sainz és Peterhansel valóban a legjobb versenyzők közé tartoznak, de nem hiszem, hogy az autóik végig fogják bírni mind a 13 napot. A csapat még csak másodszor vesz részt a Dakaron, így biztosan időre lesz még szükségük.”

Az idén a WRC2-ben a bajnoki címét megvédő katari szerint véleményét alátámasztja, hogy a Mini sem ért fel azonnal a csúcsra, amikor belevágott ebbe a nagy kihívásba.

„A Minire csak egy néhány új dolgot raktunk fel az év során. A mi csapatunk több tapasztalattal rendelkezik a Dakaron és a terepralik világában, és remek teljesítménnyel és megbízhatósággal rendelkezik, így képes megbirkózni a hosszabb távokkal. 2012-ben a Mini is hosszú évek fejlesztései után nyerte csak meg a Dakart” - mutatott rá. „Persze lehet, hogy a Peugeot képes lesz meglepetést okozni, hiszen én sem tudhatom, hogy mit csináltak a felkészülés során.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: