DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Tudnivalók a megfelelő állvány kiválasztásához

A szakipari munkák elvégzése során nap mint nap szükség van arra, hogy a magasban dolgozzunk. Ilyenkor a megszokottnál is jobban oda kell figyelnünk arra, hogy a megfelelő munkaeszközöket használjuk.

Egyrészt azért, hogy kényelmesen és szakszerűen tudjunk dolgozni, másrészt pedig azért, hogy elkerüljük a baleseteket. Amikor a talajszint felett csináljuk a feladatainkat, akkor olyan állványnak kell lennie alattuk, ami 100%-ban biztonságos. 

allvanybazis.hu - 2022 december - LinkMarketing - 4



Ha pont egy ilyen állványt keresel, akkor figyelmedbe ajánljuk Állványbázis.hu gurulóállvány kínálatát. Itt olyan modelleket találsz, amik a professzionális kivitelüknek köszönhetően kellőképpen stabilak, terhelhetőek és sokoldalúan használhatóak. 

Amennyiben szeretnél többet tudni arról, hogy mire érdemes figyelni a vásárláskor, akkor a legjobb helyen vagy. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy milyen anyagú változatok közül választhatsz, illetve, hogy a fém állványoknak milyen típusai vannak. Végül pedig szó lesz arról is, hogy hol tudod használni őket.

Milyen anyagból készüljön?

Egy állvány stabilitását elsősorban az anyaga határozza meg. Bár a fa változatok között is vannak olyanok, amiket biztonságosan lehet használni, sokan inkább a fém termékek mellett döntenek. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amiknek köszönhetően nem csalódunk bennünk. 

Egy alumíniumlétra rendkívül stabil és ellenálló, ráadásul nagyon jól terhelhető is. Ugyanakkor kis önsúllyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy mobilis is. Ha arra van szükség, akkor könnyen meg tudjuk emelni, és át tudjuk tenni egy másik helyszínre. Ez kevésbé mondható el más anyagból készülő típusokra, amik legalább ugyanennyire masszívak, de mellette nehezek is. 

Milyen előnyei vannak a gurulóállványnak?

Alapvetően két nagy kategóriába sorolhatjuk az alumíniumlétrákat: vannak guruló és nem guruló változatok. Ha fontos számodra a kényelem, akkor érdemes a gurulóállványok mellett dönteni, azok ugyanis nagyon praktikusan használhatóak.

Különlegességük, hogy kerekekkel is fel vannak szerelve, így nagyon könnyedén tudod mozgatni őket. Egyszerűen csak annyit kell tenned, hogy fogod és pár méterrel odébb tolod, hogy folytathasd a munkádat. Természetesen az állvány biztonsági alkatrészekkel is fel van szerelve, hogy a fixálás stabil legyen. 

Hol tudod használni őket?

A gurulóállványok kiválóan használhatók, amikor az egy illetve több emeletes házak, társas épületek homlokzatán kell dolgozni. Többek között a vakolás, glettelés, festés alkalmával is remek munkaeszközt jelentenek.

Mielőtt bármilyen munkát is csinálnál a talajszint feletti magasságokban, nagyon fontos, hogy kéznél legyen egy megfelelő tulajdonságokkal rendelkező állvány. A fémből készült változatok remek választásnak bizonyulnak, ha professzionális kivitelben készülnek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: