DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

E-sport: Grosjean mégiscsak marad a Haasnál

A Formula-1-es mezőnyből távozó Romain Grosjean újra csatlakozott korábbi alakulatához: a Haas e-sport csapatához adja a nevét, amely a francia saját virtuális istállójával, az R8G-vel lépett szövetségre.

A Haas oldalán bejelentett együttműködés értelmében az Uralkali Haas F1 Team e-sport részlegét Romain Grosjean cége, az R8G Esports fogja menedzselni. Grosjean csupán tavaly áprilisban szállt be az e-sport bizniszbe, de röpke egy év alatt az R8G meghatározó szereplője lett a virtuális versenyzésnek, a 2020-as szezon során 45 győzelmet és 103 dobogós helyet szerzett. A csapat jelenleg 17 profi szimulátorossal és 5 juniorral minden jelentős platformon képviselve van: iRacing, rFactor2, RaceRoom, Assetto Corsa és Gran Turismo.



„Nagyon boldog vagyok, hogy én menedzselhetem az Uralkali Haas F1 Team csapatát ebben az évben az F1 Esports Pro Seriesben az R8G Esportson keresztül” – mondta Grosjean, aki 98 nagydíjon állt rajthoz a Haas színeiben az elmúlt öt évben. „Már egy éve vagyok jelen az e-sportban, és azt hiszem, csapatunk nagyon jól teljesít. Az, hogy ebben a mezőnyben segíthetem a Haast és együtt versenyezhetünk, számomra egy nagyszerű sztori, remek folytatása annak, amit együtt felépítettünk.”

A közlemény szerint azt a folytatásban fogják bejelenti, kik alkotják a Haas felállását az F1-es bajnokságban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: