DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Russell sima győzelemmel lett virtuális bajnok

Ahogy az előző három szimulátoros versenyen, úgy a Virtuális Kanadai Nagydíjon sem talált legyőzőre a Williams pilótája – igaz, a nem hivatalos összetett elsősége már a verseny előtt is biztos volt.

Mivel három hét múlva elindult az igazi szezon, vasárnap este az utolsó Virtuális Nagydíjra került sor. A helyszín a kanadai Montreal volt, ahol Valtteri Bottas visszalépése után (Anthony Davidson ugrott be a helyére) mindössze négy aktív F1-es állt rajthoz Alexander Albon, George Russell, Nicholas Latifi és Pierre Gasly révén. Mivel Charles Leclerc nem indult a szimulátoros Le Mans-i 24 órás okán, már a verseny előtt biztos volt, hogy Russell nyeri a nem hivatalos bajnoki küzdelmet.

A Williams britje ennek ellenére sem engedett ki: bezsebelte a pole-pozíciót, majd a futamon is csupán a bokszkiállás idejére engedte ki a kezéből a vezetést, így Barcelona, Monaco és Baku után zsinórban negyedik győzelmét szerezte. Mögötte azért láthattunk akciót: a dobogót végül Alexander Albon és Esteban Gutierrez tette teljessé. Latifi hetedik lett, Gaslyt viszont kizárták.

A fenti videóban a teljes eseményt visszanézheted (a videó átkattintás után tekinthető meg) – három hét múlva pedig végre a valódi versenypályákon csapnak össze az F1-esek!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: