DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Russell ismét nem talált virtuális legyőzőre

A Williams brit F1-es pilótája zsinórban harmadik sikerét aratta Barcelona és Monaco után, ezzel pedig át is vette a vezetést a nem hivatalos virtuális bajnoki tabellán Leclerc-től.

A hétvégén rendezték volna meg az Azerbajdzsáni Nagydíjat, így vasárnap este sor került az újabb hivatalos virtuális F1-es futamra. Az időmérő George Russell és Alexander Albon csatáját hozta a pole-ért, amelyet végül előbbi szerzett meg. A futamon pedig senki sem tudta már megállítani a britet, így a williamses Barcelona és Monaco után Bakuban már sorozatban a harmadik online győzelmét zsebelhette be.

A dobogóra a Red Bull-os Albon, valamint a Mercedes színeit képviselő Esteban Gutierrez fért még fel, megelőzve a virtuális szériában legjobb eredményét teljesítő Lando Norrist. Az aktív F1-esek közül Nicholas Latifi szerzett még pontot a hetedik helyével, Pierre Gasly, Charles Leclerc és Sergio Perez viszont a top 10-en kívül ragadt.

Közülük főként Leclerc gyengélkedése váratlan, hiszen míg a francia és a mexikói először vett részt Virtuális GP-n, a ferraris már versenyeket is nyert. Mostani nullázása révén viszont Russell megelőzte őt a nem hivatalos bajnoki tabellán a most vasárnap esedékes utolsó Virtuális Nagydíjat megelőzően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: