DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Alonso is debütált virtuálisan – nem sok sikerrel

Újabb világbajnok csapott bele az online versenyzésbe Vettel után. Az All-Star Seriesben, Legends kategóriában szereplő Alonso remekül ment az időmérőn, a bemutatkozás azonban rövidesen csetlés-botlásba fulladt. Végül a szerverről is kilépett.

Pozitív hír a szimulátorversenyzés számára, hogy nem csupán a fiatal, hanem a rutinosabb generációból is egyre többen próbálkoznak. Most a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso csatlakozott, akinek pénteken szállították le vadonatúj szimulátorát: a spanyol e-sport csapathoz is adja a nevét, ezért illő volt előbb-utóbb rajthoz állnia valahol. A választás a The Race által szervezett népszerű All-Star Seriesre esett, ahol a Legends kategóriában indult. Ugyanezen a versenyen szerepelt Sebastian Vettel is két hete, nem túl nagy sikerrel, a top 10-en kívül végezve – azóta sem láttuk virtuális megmérettetésen.

Kérdés, hogy Alonso mekkorát veszített lelkesedéséből, ugyanis az ő kezdése sem nevezhető sikeresnek a nagynevű jelenlegi és expilóták – néhány közülük Jenson Button, Juan Pablo Montoya, Emerson Fittipaldi vagy Petter Solberg – mezőnyében. A nem kevesebb mint 26 induló azonos autóval, Brabham BT44-gyel versenyzett a zandvoorti pályán, Alonsót pedig könnyen ki lehetett szúrni köztük: autója sisakja jól ismert kék-piros-narancs színeit vette kölcsön.

Az időmérő még biztatóan zajlott, Alonso a negyedik rajtkockát szerezte meg, a 11 körös első futamon azonban kicsúszott kezéből az irányítás, a rajtnál megforgott, majd egyéb kisebb incidensek után a nyolcadik helyen haladva összeütközött a korábbi IndyCar-versenyző Adrian Fernandezzel. Ezt követően a kanyart levágva igyekezett visszakecmeregni a pályára, ahol azonnal nekirohantak. Ezzel számára befejeződött a futam, melyen a kategória egyik ásza, Jan Magnussen győzött Alonso korábbi csapattársa, Button és Montoya előtt.

A fordított rajtrácsos második futamon az Le Mans-kiválóság Emanuele Pirro nyert a WTCC háromszoros bajnoka, Andy Priaulx előtt. Alonso a rajtrács végéről elindult, de ismét nem ért célba, ezúttal a 17. helyen Tiago Monteiróval ütközött össze. Bár a spanyol debütálása nem végződött eredményesen, a futamok után a versenyző azt posztolta a közösségi médiában, hogy jól érezte magát, jövő héten pedig az IndyCar virtuális szériájában teszi próbára magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: