DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Michelisz a kislányai miatt ment neki a falnak

Aranyos történet: a magyar WTCR-pilótát a család zavarta meg a szimulátorozásban, ezért kenődött fel a falra. Azt is elmondta, hogy hogyan kell felkészülni egy ilyen versenyre.

Amint arról már beszámoltunk, a legtöbb versenysorozathoz hasonlóan a Túraautó-világkupa is elindította saját virtuális sorozatát a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet idejére. Ráadásul a WTCR szervezői egyedi koncepciót találtak ki: bárki részt vehetett a selejtezőkön, ahonnan a húsz legjobb – főként persze gyakorlott szimulátorosok – bejutottak a versenyre, ahol összemérhették tudásukat az igazi túraautósok ellen.

Michelisz Norbert azonban nem szerepelt igazán jól, mindkét futamon falnak csapódott, de az egyikre volt egy jó indoka: "Nem vettem fel fejhallgatót, és már tudtam, hogy valami készül, mert a kisebbik lányom korábban is kopogtatott. Mivel nem tudtam rá reagálni, elkezdett egy kicsit elégedetlenkedni az ajtó előtt, mire jött a nővére, és jó testvérként beengedte. Egy pillanatra odanéztem, és ez lett az eredménye. De a „baj” már három kanyarral korábban kezdődött, úgyhogy szépen elő volt készítve a manőver" - mesélta a pilóta az Eurosport Hungarynek.

michelisz_11



"Úgy érzem, nem készültem fel annyira erre az eseményre, mint kellett volna; kicsit alábecsültem a kihívást. A selejtező után azt hittem, már sínen vagyok, és aztán szinte semmit nem gyakoroltam. Ez meg is látszott a hétfői teljesítményemen. Megint megfogalmazódott bennem, hogy erre nem lehet félig felkészülni. Vagy úgy mész oda, hogy tudod, nem készültél rá semmit, és akkor nem is bosszantod fel magad, vagy rendesen beleállsz, és akkor napi 5-6 órát gyakorolsz. De ez, amit most én csináltam, hogy egy idő után nem készülök semennyit, és aztán a futamokat majd megoldom abból, amit addig beletettem, ez nem működik. Mert ilyenkor csak felidegesít, hogy nem úgy mennek a dolgok." - magyarázta a WTCR bajnoka. 

Még egy dologra kitért: arra, hogy miért nincs neki kamerája, amellyel megmutatja magát a nézőknek versenyzés közben. "Még a végén meglátják az én kis szimulátoros sarkomat, és mindenki azon fog röhögni. A TV mellé félig srégen betolt 15 colos laptop, meg a felpárnázott szék elég vicces látvány lenne. De majd később lesz jobb is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: