DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Dupla magyar siker a virtuális WTCR-ben

Az első futamon Báldi Gergő aratott rajt-cél győzelmet, míg a másodikon M1RA-s társa, Csuti Zoltán használta ki tökéletesen az utolsó előtti kör őrületét. A „valódi” versenyzők viszont szenvedtek.

A legtöbb versenysorozathoz hasonlóan a Túraautó-világkupa is elindította saját virtuális sorozatát a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet idejére. Ráadásul a WTCR szervezői egyedi koncepciót találtak ki: bárki részt vehetett a selejtezőkön, ahonnan a húsz legjobb – főként persze gyakorlott szimulátorosok – bejutottak a versenyre, ahol összemérhették tudásukat az igazi túraautósok ellen.

Nézd vissza a teljes versenyeket!

Ahogy arra számítani lehetett, utóbbi csoportnak nem sok babér termett a hétfő esti esemény során: hiába vett részt többek között Michelisz Norbert, Tassi Attila, Esteban Guerrieri, Mat’o Homola, Tiago Monteiro vagy épp Kevin Ceccon is a Hungaroring virtuális változatán tartott nyitányon, csak bőven a mezőny második felében köröztek. Az első futamon Homola volt a legjobb valódi versenyző a maga 18. helyével, míg a másodikon Yann Ehrlacher végzett a 17. pozícióban. A két magyar pilóta, Michelisz és Tassi nem fért be a top 20-ba – igaz, legalább egymással nagyot csatáztak az első versenyen.

Viszont így is magyar siker született: a M1RA e-sport-csapatát erősítő Báldi Gergő, aki tavaly a WTCR hivatalos e-sport-bajnokságának online bajnoka is lett, rajt-cél győzelmet aratott, kivédve német ellenfele kemény támadásait. A második, fordított rajtrácsos futamon pedig csapattársa, Csuti Zoltán tudott nyerni: sokáig harmadikként haladt, az utolsó előtti körben viszont egy ütközést kihasználva és egy parádés előzést bemutatva az élre tört.

Összesen egyébként hat magyar szimulátoros képviseltette magát a hungaroringi fordulón: Nagy Dávid és Zsupanek Bence ugyancsak M1RA-színekben indult, rajtuk kívül Pinczés Ádám és Barna Martin indult. A győzelmek mellett szereztek is top 10-es helyezéseket is honfitársaink: Pinczés például negyedik lett a második verseny hajrájában látott őrület után, míg a két győztesünk egy-egy nyolcadik helyet is fel tudott mutatni. Folytatás két hét múlva a Slovakia Ringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: