DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Mercedestől az Alfához: Csapatot váltott Bereznay Dani

Hazánk leghíresebb esportolója hiába hagyta el korábbi csapatát, a Mercedest, az idei virtuális szezont sem üli végig tétlenül: a bajnokoktól távozva idén az Alfa Romeo csapatát erősíti, ahol új lehetőségek nyílnak meg előtte.

Magyar tehetséggel erősített az Alfa Romeo eSport Team a Formula-1 hivatalos esport-szériájának harmadik szezonjára. Bereznay Dániel a tavalyi évet még a sorozat legsikeresebb csapatánál, a Mercedesnél töltötte, ám új kihívásokra vágyott, így 2019-ben a Ferrarival szoros kapcsolatban álló olasz márkához csatlakozott. A virtuális bajnokság idei szezonjának díjazása 500 000 dollárra rúg, és története során először mind a tíz valódi F1-es csapat képviselteti magát benne.

 alfa-esport-bereznay-2019



A hu.motorsport.comnak adott interjújában Dani elárulta, nehéz lépés volt elszakadni a Mercedestől, ám két erős érv is az Alfa Romeo mellett szólt: egyrészt a hosszútávú tervei kecsegtetőek, másrészt a csapatot az a Veloce Esports menedzseli, amely másfél éve Danival is kapcsolatban áll. Csapattársai többek között a tavalyi negyedik helyezett Salih Saltunc, és az eRoc-bajnok James Baldwin lesz, egy negyedik tagot a Pro Draft keretében július 17-én választ az alakulat.

Dani számára külön öröm, hogy gyakorlatilag Kimi Raikkönen csapattársának mondhatja magát, és az elkövetkezendő versenyek valamelyikén szinte egészen biztos, hogy találkozhat vele, hiszen hivatalos lesz a Brit, a Magyar és az Olasz Nagydíjra is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: