DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Elhagyta a Mercedest a magyar szimulátoros

Az F1 Esports tavalyi ezüstérmese, Bereznay Dániel Instagramon jelentette be, hogy egy szezonnyi versenyzés után távozik a virtuális sorozat legsikeresebb csapatától.

Magyar tehetség távozott a Mercedes hivatalos esport-csapatától. A budapesti versenyző, Bereznay Dániel egy meglehetősen sikeres, dupla Mercedes-győzelemmel zárult 2018-as szezon után elhagyja a német márka virtuális istállóját, derült ki a 19 éves tehetség alábbi Instagram-bejegyzéséből.

Bereznay tavaly nyár elején kvalifikálta magát a Formula-1 hivatalos esport-ligájába, ahol a Mercedes alakulata hamar le is csapott rá. Első szezonjában rögtön ezüstérmes lett csapattársa, Brendon Leigh mögött, aki a széria eddigi verhetetlen, kétszeres bajnoka. Ahogy írta, kiváltságosnak érzi magát, hogy egy ilyen neves márkához csatlakozhatott, és külön köszönetet mondott Leigh-nek is, akit immár barátjának tart.

Bereznay számára ez nem jelenti a sorozatból való kiszállást, több lehetősége is adódhat a folytatásra. Egyrészt a napokban jelentették be, hogy a virtuális F1-es mezőnyből eddig hiányzó Ferrari is csapatot indít a sorozatban, másrészt a magyar pilóta egyik támogatója a Veloce Esports, amely a Sauber alakulatát irányítja.

Az idei draft július 17-én kezdődik, amely során a nevezők két napon keresztül különféle kihívások elé néznek majd. Közülük kerül ki az a markonyi versenyző, akik közül a csapatok kialakíthatják saját pilótafelállásaikat. A szezon szeptembertől decemberig tart.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: