DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Egész héten át tart a McLaren e-sport-döntője

A McLaren főhadiszállásán, Wokingban tartják a McLaren Shadow második szezonjának fináléját: az események hétfőtől csütörtökig zajlanak a hét kvalifikáló részvételével.

A történelmi csapat virtuális bajnoksága nagy presztízsnek örvend: a tavalyi nyertes, Rudy van Buren szimulátorpilóta állást kapott az istállónál, az idei győztesnek pedig az istálló hivatalos e-sport-csapatában kínálnak helyet, amely többek között a Formula-1 virtuális szériájában is érdekelt.

Különböző platformokon – rFactor 2, iRacing, Logitech G Challange vagy HTC Vive – hét próbálkozó jutott döntőbe a világ legkülönbözőbb országaiból: brit finalista meglepő módon nincs, van viszont két dán, spanyol, portugál, brazil, bahreini és kínai. Négyen egyenesen az adott platform kvalifikációs szakaszából jutottak a döntőbe, hárman pedig a decemberi elődöntőből, amelyet szintén a főhadiszálláson tartottak.

A döntősök vasárnap érkeztek meg Wokingba, hétfőn pedig a McLaren-szimulátor kipróbálása mellett fizikai felméréseken estek keresztül – mivel a nyertest nem kizárólag virtuális térben tanúsított ügyessége, hanem szélesebb körű képességei alapján fogják kiválasztani. Kedden a dunsfoldi pályára viszik őket, ahol egy McLaren 570S GT4 volánja mögé ülhetnek. Szerdán-csütörtökön következnek a szimulátorversenyek, melyeket a YouTube-on streamel a McLaren.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: