DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Holland gamer lett a McLaren új szimulátorpilótája

A wokingi döntő után kihirdették a McLaren virtuális versenysorozatának győztesét: egy 25 éves egykori gokartos vált a csapat legújabb tagjává, aki a szimulátorban fogja kivenni a részét jövőre az F1-es fejlesztésekből.

A McLaren nagyléptékű e-sport sorozatot hirdetett World’s Fastest Gamer (a világ leggyorsabb játékosa) címen, melynek tétje is rendkívül komoly volt: a csapat hivatalos szimulátorpilóta állása 2018-ra. A megmérettetés eleinte természetesen online zajlott, a 12 leggyorsabb versenyző aztán tíz napot töltött Wokingban, a McLaren főhadiszállásán. A rájuk kiszabott feladatokról előzetesen beszámoltunk.

A 12 résztvevő első körben hatra, majd végül kettőre csökkent: ők – érdekeségképp mindketten hollandok – a McLaren csúcstechnológiájú szimulátorában mérkőztek meg egymással négy órán keresztül. A végső győztes a 25 éves Rudy van Buren lett, aki fiatalként maga is megindult a motorsport ranglétráján felfelé vezető úton: 2003-ban holland gokartbajnok volt, de fel kellett adnia álmait. Jelenleg értékesítőként dolgozik, a győzelemre pedig második esélyeként tekint.



„Minden fiú, aki gokartozni kezd, az F1-ről álmodik, egy ponton pedig ezek az álmok egyszerűen szétfoszlanak. Most, hogy megnyertem a World’s Fastest Gamert, újjáéleszthetem az álmot” – idézi van Burent a motorsport.com. „Ez volt a leghihetetlenebb élményem, szavakkal pedig nem tudom leírni, ahogy most érzem magam. Észbontó abba belegondolni, hogy múlt héten először tettem be a lábam a McLaren technológiai központjába, ma pedig a McLaren legújabb alkalmazottjaként távozom.”

Van Buren a McLaren szimulátorpilótáinak egyikeként részt vehet majd a Formula-1-es autó fejlesztésének folyamatában is. Eközben a McLaren, amely szerint globálisan 10 millióan követték a versenyt, már a WFG jövő évi kiadását tervezi, és arra törekszik, hogy ez a széria legyen az e-sport világának vezető motorsportos megmérettetése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: