DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Retro

Corinna: Jó volna, ha Michael mesélhetné el ezt a történetet

Felesége, Corinna emlékezett vissza arra a történetre, amikor Michael Schumacher elmondta neki, a Ferrarihoz szeretne igazolni a Benettontól.

Az 1994-es szezon végén jelentette be Michael Schumacher, hogy elhagyja sikerei helyszínét, s miután 1994-ben világbajnoki címet nyert a csapattal, majd a következő évben megvédte azt, annál a Ferrarinál folytatja pályafutását, amely Jody Scheckter 1979-es sikere óta nem nyert világbajnoki címet.

A Canal+ csatorna egyik dokumentumsorozatában a hétszeres világbajnok felesége, Corinna idézte fel, miként vázolta fel neki Schumacher a döntését.



 

Corinna mindenben támogatta Schumachert

„A mai napig emlékszem rá. Kint voltunk a kertben Michaellel, amikor megkérdezte tőlem, hogy mit szólnék, ha a Ferrarihoz mennénk át. Azt mondtam neki, »ha meg tudja csinálni, akkor nagyon örülnék.« Michaelnek mindig is jó érzéke volt ahhoz, hogy lássa, ki az, akiben megbízhat, s ez vezérelhette ebben a dötésben. Azt mondta nekem, Jean Todttal szeretne együtt dolgozni. Jó volna, ha Michael is elmondhatná ezt a történetet, mert én nem voltam ott mindenütt.”



 

Jean Todt Schumacherék igaz barátja

„Jean mindig ott volt nekünk, hogyha kérdéseink voltak. Ha van ilyesvalaki a közeledben, aki mindig feltétel nélkül segít és választ ad minden kérdésedre, az egy valódi áldás. Jó móka Michael barátjának lenni, a szép időkben, de amikor segítségre van szükséged, szeretnél elmenni nyaralni, vagy valami rossz történik, akkor mutatkozik meg igazán, ki is a barátunk. Jean egyértelműen egyike ennek a pár embernek.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: