DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Retro

Montoya: Volt Kiminél keményebb csapattársam

A kétezres évek első felére visszaemlékezve Juan Pablo Montoya elárulta, bár Kimi Raikkönen erős ellenfele volt, csapaton belül nem ő, hanem Ralf Schumacher nehezítette meg leginkább a dolgát.

Montoya 2001 és 2006 között versenyzett a Formula-1-ben, ahol Williamsszel és a McLarennel összesen hét futamgyőzelmet és 13 pole-pozíciót szerzett. Csúcskategóriás pályafutása során két csapattársával, Kimi Raikkönennel és Ralf Schumacherrel versenyzett a legtöbb időt. Mivel közülük a finn pilóta ért el nagyobb eredményeket a száguldó cirkuszban, azt gondolhatnánk, hogy Montoya is őt tartja a nagyobb ellenfelének, de mint kiderült, ez nem így van.

montoya-raikkonen-2006



„Kimi és Ralf is nagyon erős volt, de Ralf nehezítette meg legjobban az életem. Kimi is nagyon jó volt, de amikor Ralf ellen versenyeztem, igazán utáltam az autót. Nem éreztem jól magam benne, ami bonyolította a helyzetet. Amikor a Williamshez csatlakoztam, olyan gyorsan vezettem, amennyire csak tudtam, de aztán Ralf kihajtott, és adott hét-nyolc tizedmásodpercet. Semmim nem volt ellene” – nyilatkozta a kolumbiai.

Montoya az Indy 500 alkalmával tért vissza a McLarenhez, ahol egy nagyra tartott fiatal, Pato O’Ward volt a csapattársa. Montoyát Schumacherre emlékezteti az ifjú versenyző. „Bármihez alkalmazkodni tud. Akkor is ugyanolyan köröket futna, ha fordítva tennék fel neki a kerekeket. Én inkább arra koncentrálok, hogy az autó azt csinálja, amit csinálnia kell, aztán a köridők jönnek maguktól. Szerintem ez a korral jár. Fiatalon az ember csak vezet, és nem bánja, ha keresztbe áll az autó. Én sem bánom, de miért álljon keresztbe, ha egyenesen is tud menni?” – tette fel a költői kérdést.

Montoyát a kilencedik helyen intették le az Indy 500-on.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: