DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Retro

Rosberg: Csak később akartam bejelenteni, hogy visszavonulok

Nico Rosberg sokkolta a világot 2016. december 2-án, amikor a világbajnoki cím birtokában közölte, a következő szezonban már nem lesz a Formula-1-es mezőny tagja. Később szerette volna bejelenteni.

Bécsben tartották meg a 2016-os FIA Díjátadó Gálát, melyen Nico Rosberg kézhez kapta a hőn áhított világbajnoki trófeát, melyet két év sikertelen harcot követően tudott megszerezni Lewis Hamiltonnal szemben, egy meglehetősen viharos év végén.

Azonban az a gála sokkal inkább arról marad emlékezetes, hogy Nico Rosberg minden előzetes jel nélkül bejelentette, azonnal visszavonul. A német most elárulta a Motorsport-Totalnak, hogy ha rajta múlik, csak később tette volna meg a bejelentést.



„Szerettem volna még egy hónapig ünnepelni, mint a világbajnok, aztán egy idő után szóltam volna, hogy kiszállok. Ha csak rajtam múlt volna, januárig semmiképp sem teszek bejelentést” – mondta Nico Rosberg a német lapnak.

„Ünnepeltem volna egész decemberben, aztán jött volna a karácsony, majd valamikor januárban azt mondtam volna, hogy most jött el az ideje. Csak azért tettem meg korábban a bejelentést, hogy Toto Wolffnak és a csapatnak könnyebb legyen.”

„Ennyire egyszerű a történet, hiszen így a Mercedesnek új versenyző után kellett néznie. Számomra nem volt ideális, hogy már aznap bejelentettem, visszavonulok. Niki Lauda próbált ott tartani, mert nekik is könnyebb lett volna, ha maradok” – zárta az interjút 2016 világbajnoka.

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: