DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Retro

Kubicából nem várt érzelmeket váltott ki Verstappen első győzelme

Max Verstappen 2016-os barcelonai győzelme sokakból talán a mai napig libabőrös érzéseket csal elő. Robert Kubica is elismerően beszélt a holland első Red Bull-os versenyéről.

Max Verstappen korának magasan legjobb gokartosa volt, aztán pedig a formulaautókkal is letette a névjegyét, ezt pedig egyből szemet szúrt Dr. Helmut Markóéknak, akik le is szerződtették a hollandot, aki ekkor még csak 17 esztendős volt.

Egy év és négy további verseny elteltével pedig máris a nagycsapatban találta magát Verstappen. Azon a barcelonai hétvégén, melyen a két Mercedes – Nico Rosberg és Lewis Hamilton – kiütötték egymást.



A többi pedig, ahogy mondani szokás, már történelem. Verstappen megnyerte élete első olyan versenyét, melyen talán reálisnak mondható esélye nyílt erre. Robert Kubica is elismerően nyilatkozott a holland pilóta képességeiről a holland Formule1 oldalnak.

„Hallottam már akkoriban is a nevét a gokartos sikereit követően” – kezdte a lengyel. „Ugyanakkor nem sok ember fogta fel, mire is képes valójában Verstappen. Rendkívül gyorsan ért el egy érettnek nevezhető szintet, ahogyan pedig maga mögött tartotta Raikkönent azon a versenyen, hát az valami elképesztő volt.”

„Igazán érzelmes pillanatok voltak azok. Meg is lepődtem rajta, hogy még engem is mennyire elöntöttek az érzések. A stúdiókban ült néhány úgynevezett „szakértő”, de rájuk cáfolt. Bevállalta a nagyobb kockázatot, mindent tökéletesen csinált, egyszerűen csodálatos volt a bemutatkozása.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: