DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Retro

Montoya: Nem vonzott, hogy második számú legyek Schumacher mellett

Noha F1-es karrierje során a kolumbiait többször szóba hozták a Scuderiával, egyszer sem fontolgatta komolyan az átigazolást, mivel az olaszok egyértelműen Schumachert favorizálták.

Juan Pablo Montoya 2001-ben mutatkozott be a Formula-1-ben a Williamsnél, és rögtön első idényében futamgyőzelemig jutott, később pedig sokan Michael Schumacher első számú kihívójaként tekintettek rá. Tempója és eredményei alapján többször fel is merült, hogy esetleg a Ferrarihoz igazolhat, ám ebből végül nem lett semmi – mégpedig a kolumbiai szerint pont a németnek köszönhetően:

montoya-schumacher-dppi



„Ha Michael Schumacher nem lett volna ott, akkor biztosan átgondoltam volna, hiszen nagyszerű csapat volt a Ferrari, és az még ma is. Akkoriban Schumacher volt az első számú a csapatnál, és egyáltalán nem vonzott, hogy második számúnak menjek oda” – nyilatkozta Montoya az Antenának.

Az ex-F1-es 2004-ig erősítette a Williamst, majd átment a McLarenhez, ahonnan azonban a 2006-os szezon közepén távozott. Montoya elárulta: a száguldó cirkusz akkori ura, Bernie Ecclestone megpróbálta maradásra bírni, ám ő inkább a NASCAR felé vette az irányt.

„Amikor távoztam, a dolgok már el voltak döntve, mert elmondtam ezt Chip Ganassinak, és aláírtam egy ötéves szerződést a NASCAR-ba, mivel már semmi jót nem találtam a Formula-1-ben. Ezután Bernie Ecclestone felhívott, de én nem akartam visszatérni Európába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: