DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Retro

Massa is tanított valamit Schumachernek – a gyerekekről

Hétszeres világbajnokként Michael Schumacher volt Felipe Massa tanítómestere, egy fontos leckét mégis a fiatal brazil adott neki. Saját keserű emlékeivel győzte meg a csapattársat, hogy mindig törődjön a fiatal rajongókkal.

A 2017 végén visszavonult Felipe Massa korábban is vallott már arról, hogy kellemetlen gyerekkori emléke fűződik Ayrton Sennához, aki számos brazil kisgyerekhez hasonlóan neki is példaképe volt. Massa véletlenül, egy kikötőben találkozott össze kedvencével. Hogy öröme teljes legyen, autogramot kért Sennától, de nem kapott.

„Amikor még kicsi voltam, sajnálatos módon Ayrton Senna azt mondta nekem, nem akar autogramot adni. Nagy csalódás volt ez számomra, és életem későbbi szakaszaiba is elkísért. Ez volt az oka, hogy sosem tudtam megtagadni a gyerekektől, hogy aláírást adjak nekik” – mondta a Motorsport-Totalnak az érzékenységét többször bizonyító brazil, aki mindig megállt, ha legfiatalabb rajongói egyikével találkozott.



Mikor 2006-ban a csupán 25 éves Massa Michael Schumacher csapattársa lett, kiderült, hogy a német hasonlóan viszonyul a gyerekekhez, mint egykor Senna hozzá. Felidézte, hogy egyszer egy autóban ültek Schumacherrel, az ablakon pedig egy gyerek kopogtatott. A német nem reagált, ezt pedig a fiatal brazil nem hagyhatta szó nélkül.

„Nagyon magába zárkózott. Engem viszont az a gyerek felzaklatott. Nem tudtam elképzelni, hogy (Schumacher) ne húzza le az ablakot. Azt mondtam neki, Michael, az isten szerelmére, tedd meg a fiú kedvéért, kérlek” – idézte fel Massa. Kérlelésére Schumacher végül lehúzta az ablakot. Massa később elmesélte csapattársának gyerekkori emlékét Sennáról, ennek hatására pedig a német beismerte, neki van igaza. A fiatal brazil, aki rengeteget tanult Schumachertől, tanított is egy fontos leckét a nagy bajnoknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: