DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Retro

Massa: Az egészet titokban kellett tartanom

A brazil pilóta visszaemlékezett arra, hogy anno hogyan igazolta le őt a Ferrari - kelendő versenyző volt akkoriban, az olaszok viszont teljes titokban szerződtették le hosszabb távra.

Felipe Massa a Motorsport.tv-nek adott interjújában beszélt arról, hogy anno titokban kellett tartania a Ferrarival kötött megállapodását, pedig legszívesebben természetesen mindenkinek elújságolta volna. A brazil pilóta 2000-ben egyszerre két formaautós bajnokságban is győzni tudott, ezzel felkeltette a Scuderia érdeklődését, de a hírek szerint több másik istálló is képben volt - végül aztán a Ferrari volt a leghatározottabb és a legvonzóbb Massa számára.

"Akkoriban sokan akartak velem leszerződni. Valaki leszervezett egy találkozót Maranellóban a Ferrarival és bár akkor ezt még nem tudtam, de ők mindent figyeltek, amit csináltam: a teszteket, a telemetriát, a versenyzést, mindent. Utána azt mondták, hogy oké, akkor most alá fogunk írni egy szerződést veled, mint a Ferrari fiatal pilótájával" - mesélte a történetet Massa.

massa_2



"Ilyet még sosem csináltak azelőtt. Aztán azt mondták, hogy senkinek sem mondhatom el a dolgot, az egésznek teljes titokban kell maradnia. Szóval ott voltam, hogy aláírtam egy szerződést a Ferrarival nyolc évre, de senkinek sem beszélhettem róla, csak a családomnak. Ez elég enhéz volt. Utána versenyeztem a Saubernél Ferrari-motorokkal, majd később jött a telefonhívás, hogy a Ferrari engem választott, 2006-tól már náluk vezethetek. Ez egy valóra vált álom volt számomra" - emlékezett vissza a brazil.

Massa végül egy kanyar híján világbajnok is lett a Ferrarival már a harmadik szezonjában, összesen tizenegy futamot nyert náluk és tizenöt pole-pozíciót szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: