DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Retro

Prost: Sennával barátokká váltunk

A négyszeres világbajnok franciának nem tetszik az Ayrton Senna történetét feldolgozó film, de kettejük kapcsolata hatalmas változáson ment át az utolsó fél évben.

Nem elégedett a most már tíz évesnek számító "Beyond the Speed of Sound" című filmmel Alain Prost. Az alkotás Ayrton Senna pályafutását, életét mutatja be, amelyben természetesen jelentős szerepet kap fő ellenfele, Prost is - a francia meg is szólal a filmben, de visszatekintve bánja, hogy így alkották meg a történet szálát.

pros



"Nem vagyok vele elégedett, mert csinálhattak volna egy csodálatos filmet Senna valós sztorijáról, mint pilóta és az azon kívüli életéről. De olyanok vannak benne, mint hogy Ayrton azt mondta, hogy hiányzom a sportnak, pedig ez például nem is volt igaz. Itt látszik, hogy a film rossz, ami pedig sajnálatos, mert a sport történetében nem sok ilyen sztori van" - mondta a Le Parisiennek.

"Az a bizonyos utolsó dobogó (Adelaide-ben, amikor Prost visszavonult, Senna pedig megölelte és átengedte neki a dobogó felső fokát), Ayrton elkezdett beszélni velem. Hetente legalább egyszer vagy kétszer felhívott, néha csak úgy a semmiért, néha tanácsért. Ez hat hónapig tartott Imola előtt... barátokká váltunk, közel kerültünk egymáshoz. Ez egy olyan új időszak volt, amit sosem képzeltem volna el előtte. Szeretettel gondolok vissza rá" - magyarázta a brazil legendával való viszonyát Prost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: