DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Retro

„Harc Schumacherrel? Orgazmus!”

Vitantonio Liuzzi emlékezett vissza pályafutása legelső F1-es futamára, sőt, első körére - meglehetősen emlékezetesre sikerült számára a bemutatkozás.

Van, aki szerint Vitantonio Liuzzi az F1 egyik legalulértékeltebb versenyzője volt és van, aki szerint a pálya közelébe se szabadott volna mennie - nem sztárként érkezett meg a sorozatba, de ő maga úgy gondolta, hogy bizonyított és elég jó volt ahhoz, hogy Lewis Hamiltonnal, vagy Jenson Buttonnal csatázzon. 2005-ben végül nem őt választotta a Red Bull David Coulthard csapattársának, hanem Christian Klient, de néhány futamon így is rajthoz állhatott a csapattal - elsőként San Marinóban, ami rögtön emlékezetesre sikerült számára.

Nem egészen két tizedmásodperccel maradt el az időmérőn Coulthardtól élete első F1-es hétvégéjén, majd a futam első körében ő lett az egyetlen, aki úgy kezdte karrierjét, hogy kétszer is megelőzte Michael Schumachert. "Az egyértelműen csodálatos volt, hiszen Michael akkoriban a mindenki által ismert hős volt. Ő és Coulthard került elém a rajtrácson, hazai pályán versenyezhettem..." - mondta a Formula-1 hivatalos weboldalának Liuzzi.

retro



Aztán elkezdődtek az események. "Michael éppen előttem volt az egyes kanyarnál, aztán megelőztem a Tosánál, majd visszaelőzött. Utána újra megelőztem őt az Acque Minerallinál, hogy aztán újra visszaelőzzön. Szóval sok minden történt abban az első körben... Mindig tiszteltem Michaelt, jó volt a kapcsolatunk, de meglepődött, hogy így harcoltam vele."

"Aztán persze nem akartam tovább feltartani őt, megvolt a tempója a győzelemhez, szóval nem akartam zavarni. Viszont azt kell mondanom, hogy az az első kör Michaellel számomra olyan volt, mint egy orgazmus!" - értékelte az eseményeket az olasz. "Amikor megérkezünk az F1-be, valóra válik az álmunk. Aztán ott versenyzek a hazai közönségem előtt és Michael Schumacherrel harcolok..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: