DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Retro

F1-Archív: Barrichello még ma is versenyezne...

...ha betartotta volna, amit tizenkét éve megfogadott. De szó volt a hírekben április 8-án Alonso első mclarenes győzelméről, az F1-ből kilépő gyártók új sorozatáról és Villeneuve második bajnoki címéről is.

2011: Mark Webber végzett az első helyen mindkét pénteki szabadedzésen Sepangban, így magabiztosan várhatja a folytatást. Délután a két McLaren és csapattársa követte őt, de Schumacher is biztató formát mutatott, a német ugyanis az 5. helyen zárta a második gyakorlást.

2010: Jenson Button elmondása szerint nagyon meglepődött azon, hogy mennyire szoros a bajnokság állása három verseny után: az első négy helyezettet jelenleg mindössze négy pont választja el, az élen a futamgyőzelem nélküli Felipe Massa áll, aki súlyos sérülésből tért vissza.

button_funny



2009: A tavalyelőtti világbajnok Kimi Raikkönen úgy érzi, hogy a kettős diffúzorok fogják eldönteni az idei szezont. Mint ismert, a sok vitát szülő megoldást jelenleg három csapat, a Brawn, a Williams és a Toyota alkalmazza, s ezen istállók fölénye különösen egy körön szembetűnő.

2008: A várakozásoknak megfelelően a BMW Sauber igen erős autóval kezdte meg a szezont, így többen úgy vélik, köztük a címvédő Raikkönen is, hogy a bajorok idén versenyben lehetnek a bajnoki címért – a finn csapattársa, Felipe Massa viszont nem biztos ebben...

2007: Másfél év után nyert ismét futamot a McLaren-Mercedes: Fernando Alonso győzött Malajziában csapattársa, Lewis Hamilton előtt. A spanyol fölényes sikerét senki nem veszélyeztette, Hamiltonnak inkább hátrafelé kellett tekintgetnie a szezonnyitón győztes Kimi Raikkönen irányába. Rajtuk kívül Heidfeld, Massa, Fisichella, Trulli és Kovalainen szerzett még pontot.

alonso_2007_mclaren

2005: Az F1-ből kilépni készülő gyártók, a BMW, a Renault, a Mercedes, a Toyota és a Honda még nem döntöttek az új széria nevéről – a hírek szerint a GPR (Grand Prix Racing) és a GPWC (Grand Prix World Championship) közt vacillálnak.

2003: „Nem vonulok vissza, amíg nem nyerek hazai pályán” – nyilatkozta Rubens Barrichello, aki a hétvégén üzemanyag-problémák miatt esett ki a Brazil Nagydíj első helyéről. A Ferrari pilótájának rendre balszerencséje van otthon, 1994 óta még csak pontot sem szerzett.

2002: A Jaguar korábbi csapatfőnöke, Bobby Rahal szerint remek döntés volt a részéről Pedro de la Rosa szerződtetése, aki sokkal nagyobb érték, mint az istálló sztárpilótája, Eddie Irvine. „Ilyen emberre van szükség, nagyon tehetséges és megfelelő a személyisége is. Ráadásul tavaly ő volt a gyorsabb kettőjük közül” – nyilatkozta Rahal.

delarosa_jaguar

2000: Az utolsó pillanatban happolta el a pole-t a címvédő Mika Hakkinen a hozzá hasonlóan kétszeres világelső Michael Schumacher előtt Imolában – a két versenyzőt kevesebb mint egy tized választotta el az edzés leteltekor. A második sor csapattársaiké: Coulthard közel tudott maradni a két bajnokhoz, Barrichello viszont több mint egy másodpercet kapott tőlük.

1998: Jacques Villeneuve leszögezte, hogy a gyenge évkezdés és a komoly technikai hátrány ellenére sem mondott le a címvédésről – a kanadai úgy érzi, hogy már Argentínában megteheti az első lépést az újabb bajnoki cím felé.

1996: Tom Walkinshaw hivatalosan is elhagyta a Flavio Briatore tulajdonában lévő Ligier csapatot, s a jövőben arra koncentrál majd, hogy az Arrowst a Formula-1 élcsapatai közé emelje.

2010-04

A magazin 2010. áprilisi címlapja - az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: