DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Ralikrossz

Négyből négy: Kristoffersson megállíthatatlan

A Ralikrossz-világbajnokság portugáliai állomásának szombatján is dominált a svéd: egyetlen futamot nem ő nyert a nap során, de azt is csak defekt miatt, így továbbra is hibátlan a 2022-es mérlege.

A portugáliai Montalegrében folytatódik a hétvégén a Ralikrossz-világbajnokság 2022-es, első elektromos szezonja, méghozzá újfent egy dupla fordulóval. A szombati felvonás az eddigi három állomáshoz hasonlóan Johan Kristofferssonról szólt, aki egyedül az elődöntők beosztását rangsoroló versenyen nem lett első, de ott is csak azért, mert defektet kapott: előtte a leggyorsabb volt a Superpole-on, valamint mindkét előfutamban, s bár az elődöntőből így a másodikban szerepelt, ott is az élen zárt.

kristoffersson-wrx-1



A fináléban aztán ugyancsak nem talált legyőzőre a Volkswagen pilóta, így Kristoffersson továbbra is hibátlan mérleggel áll idén: már négy győzelemnél jár a négyszeres világbajnok svéd. Mögötte Ole Christian Veiby lett a második a döntőben, megelőzve Timmy és Kevin Hansent: ezzel előbbi jött fel másodiknak a vb-tabellán, de már 26 pont a hátránya Kristoffersson mögött.

A döntő ötös mezőnyét egyébként Gustav Bergström tette teljessé. Niclas Grönholm az elődöntőben ütközött csapattársával, a WRX-mezőny női tagjával, Klara Anderssonnak, így neki ezért nem volt esélye bejutni a fináléba. Folytatás vasárnap egy újabb versenynappal.

A WRX-t ezúttal is elkíséri az Európa-bajnokság, ahol az Euro RX1-es kategóriában találunk két magyar indulót Kárai Tamás és Mózer Attila személyében. Számukra szombaton még csak előfutamok voltak terítéken: Kárai ezeken egy ötödik és egy negyedik, Mózer pedig egy hetedik és egy kilencedik helyet gyűjtött be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: