DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Ralikrossz

WRX: Kristoffersson Rigában is nyert az első napon

A Ralikrossz-világbajnokság mezőnye első elektromos szezonjának második helyszínén, Lettországban fut ezen a hétvégén dupla fordulót. Továbbra sem bő a mezőny, mindössze nyolc pilóta nevezett.

A WRX mezőnyét az első futam után Johan Kristoffersson vezette 20 ponttal, mögötte Timmy Hansen állt 16 és Ole Chritian Veiby 13 ponttal. Rigában egy nagyon gyors pálya következett, ahol az aszfaltos borítás 60 százalékát adja a pályának, ami a legmagasabb az idei szezonban szereplő pályák között. Az első elődöntőben Niclas Grönholm a harmadik helyről esett ki, mert az ugrató után meghibásodott a kormánymű és a gumifalba csapódott. A futamot Kevin Hansen és Ole Christian Veiby fejezte be az első két helyen és jutottak ezzel a döntőbe. A második elődöntőben a tehetséges fiatal Gustav Bergström ragadta magához a vezetést, de a regnáló bajnok Kristoffersson jó érzékkel már az első körben jokerkörre ment, ezzel megszerezte a győzelmet. Mögötte papírforma szerint érkezett Timmy Hansen és meglepetésre Bergström állhatott fel még a döntő rajtjához.



A döntőben a rajt után a szokásos tülekedés után Kevin Hansen ragadta magához a vezetést. Mögötte idősebb testvére, Timmy és Kristoffersson autózott dobogós helyeken. Ahogy már oly sokszor, ezúttal is a jokertaktika okos használata kellett a jó szerepléshez. Kevin Hansen és Kristoffersson korai jokerkörrel próbálkozott, míg Timmy Hansen a vezető helyről utolsó körben választotta a hosszabb nyomvonalat. A taktika ezúttal is a tavalyi bajnoknak sikerült a legjobban, így behúzta a győzelmet az idei második világbajnoki futamon is. Mögötte a Hansen testvérek érkeztek, Kevin a második, Timmy a harmadik helyre.

Az összetett értékelésben 40 ponttal első helyen áll Johan Kritoffersson, mögötte 29 ponttal a második Timmy Hansen. Harmadik helyen található Kevin Hansen 25 ponttal, míg a negyediken ugyancsak 25 ponttal Ole Chritian Veiby.

Vasárnap ismét egy teljes versenynapot és ezzel világbajnoki fordulót rendezen ugyanezen a pályán. A szombati nap összefoglalóját itt lehet megtekinteni:

 

Az EuroRX sorozatban szombaton csak előfutamok zajlottak, az elődöntőket és a döntőt vasárnap rendezik. A nevezési listán három magyar versenyző található: Mózer Attila, Mózer Márk és Kárai Tamás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: