DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Ralikrossz

Újra Kristoffersson nyert, második a helyi hős

Háromból kettőre növelte győzelmei számát a WRX nagy visszatérője. Finnországban Ekström kiesett az elődöntőben, dobogóra állt viszont a szabadkártyás Juha Rytkönen.

Kouvolában, Svédország után finn földön folytatódik a Ralikrossz-vb szezonja, újra dupla fordulóval. A szombati programot a kétszeres világbajnok Johan Kristoffersson uralta, akit ezúttal egyetlen felvonásban sem lehetett megverni: ő nyerte mind a három kvalifikációs futamot. Ekkor még ismét Mattias Ekström volt a legközelebbi ellenfél – Höljesben Kristofferson és ő osztozott a győzelmeken –, az audis azonban műszaki hiba miatt kiesett a második elődöntőben, így a finálé hat résztvevője között sem lehetett ott.

A köztes eredménylistán negyedik, Ekström kiállásból profitálva elődöntőt nyerő Juha Rytkönen azonban a döntő második rajtkockájában találta magát, az első elődöntőt behúzó Kristoffersson mögött. A finn nemzeti ralikrosszbajnok beugróként vesz részt a hétvégén a GRX harmadik autójával, a Hyundaijal, amellyel Svédországban Szabó Krisztián versenyzett.



Rytkönen a döntőben sem vallott szégyent, behúzta a második helyet a magabiztosan ismét nyerő Kristoffersson mögött, aki Ekström hibája révén 16 pontra növelte előnyét a bajnokságban. A finn illusztris társaságban, két világbajnok mellett állt a dobogón, mivel a címvédő Timmy Hansen megszerezte idei első pódiumát.

A döntő további helyein Niclas Grönholm, Timo Scheider – Kristoffersson mellett egyedüliként szerepelt eddig mindig a legjobb hat közt – és Kevin Hansen végeztek. Magyarként Kárai Tamás is részt vesz a hétvégén, mivel az Európa-bajnokságnak nem fordulója Finnország: 19 indulóból 13. helyen végzett, olyan megszokott WRX-résztvevőket megelőzve, mint Guerlain Chicherit és Liam Doran.

Eredmények ide kattintva érhetők el, a döntő itt nézhető vissza:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: