DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Ralikrossz

Szabó Krisztián: Tudtam, hogy nem lesz könnyű

Ismerem a pályát, edzettem is itt tavaly két napot Mattias régi autójával, így a Supercar sem lesz újdonság nekem ezen a helyszínen, de ahogy eddig sem volt könnyű az első szezon, úgy nem lesz itt sem, sőt! – vallotta be Szabó Krisztián, az FIA Ralikrossz VB magyar résztvevője.

Utolsó előtti fordulójához érkezett az idei bajnokság, Rigában pedig – ezen az alig 1300 méter hosszú pályán – hibázni nincs nagyon hely. Az aszfaltos rész a nyomvonal 60 százalékát teszi ki és egy nagyon tempós balkanyart leszámítva technikás, megköveteli a pontosságot, előzni sem könnyű, erről tavaly Sebastian Loeb és Mattias Ekström is meggyőződhettek.

a1d4a4b8-7cbe-44da-86a7-8b7103622a69



- Kedvelem ezt a helyet, mert sokkal inkább fekszik nekem, itt érezhetően pontosabban, precízebben kell menni, nincs igazán hely a haddelhadd, lesz, ami lesz-jellegű támadásokra. Ettől függetlenül mindenki érzi a feszültséget, hiszen a bajnoki cím sorsa nincs még eldöntve, a három esélyes (Andreas Bakkerud, Kevin illetve Timmy Hansen) között csupán kétpontos a különbség, ők nem fognak egymásnak ajándékozni semmit. Ráadásul a két hazai versenyző – Baumanis és Nittis – is hatalmas támogatást és új erőt kapnak a ralikrossz-imádó Lettektől. Na és ha mindez nem lenne elég, akkor a Ralikrossz EB-t már megnyerő svéd Robin Larsson is bejön közénk Mattias régebbi S1-es Audijával. És hát ő sem lassú pilóta.

Így leírva már látszik, hogy messze nem unalmas és eseménytelen hétvégének néz elébe Krisztián, szerencsére kap erősítést is, hiszen ott lesz a vén rutin-róka, Mattias Ekström is, aki ezúttal az audis srácok szolgálatába állítja magát, nem ül autóba, ellenben a háttérben figyel és – remélhetőleg – hasznos tanácsokat ad.

- Nagyon örülök, hogy Mattias is itt lesz, hiszen nem csak remek viszonyt ápolunk vele, hanem nála senki nem ismeri jobban az autót és a helyszínt, mindig jól eső érzés itt látni a kocsi mellett, mert mindenre figyel és iszonyatosan tapasztalt, ő az, aki meglátja a rést a pajzson és egy kis szerencsével odaérhetünk a döntőbe. Jelenleg tizedik vagyok a bajnokságban és természetesen nem vagyok elégedett, ha az lennék, akkor nem tennék meg mindent annak érdekében, hogy feljebb lépjek. Itt, Rigában ez nem lesz könnyű, de nem is várom el, hogy az legyen. Meg fogok dolgozni az eredményért.

A Rallikrossz Világbajnokság eseményei az alábbi időpontokban követhetők figyelemmel a hivatalos honlapon, valamint Facebook és Youtube csatornákon:

Q1: szombat 12.50
Q2: szombat 14.50
Q3: vasárnap 8.50
Q4: vasárnap 10.45

Az elődöntők és a döntő vasárnap 15.30-tól a Spíler 1 TV-n lesz látható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: