DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Ralikrossz

Ralikrosszos sikerek Ausztriában

A határon túl tartották a magyar ralikrosszbajnokság idei ötödik fordulóját. A magyarok és osztrákok csatáját mi nyertük: Kárai, Koncseg és Herczig is diadalmaskodott kategóriájában.

Fuglau új versenyhelyszín a hét eseményből álló országos bajnokságban: az CEZ-fordulónak is otthont adó pályán a vezető kategóriában, a Supercarban Kárai Tamás jelentette a mércét az előfutamokon és a döntőben, a házigazdák legjobbjának, Alois Höllernek csak a második hely jutott a zsinórban harmadszor nyerő audis mögött. A harmadik helyen is a magyar bajnokság egyik állandó résztvevője végzett: Vass Zoltán.

Hasonló eredmény született a SuperTouringCars +2000 és az STC -1600 kategóriában. Előbbiben Koncseg Zoltán nyert, kevesebb mint egy másodperccel Karl Schadenhofer előtt. Utóbbiban két vendég is megelőzte a házigazdákat: az első győzelmét jegyző Herczig Patrik mögött Körmöczi Balázs lett második.



Az osztrákok a Super1600-ban vigasztalódtak, ahol Erwin Frieszl nagy fölényű sikert aratott Bernát-Lukács Sándor előtt. A SuperTouringCars -2000-ben – szokásos módon – se nem magyar, se nem osztrák siker született: a cseh Roman Castoral papírforma szerint behúzta a viadalt, őt Janzer György követte.

További győztesek (a csak magyaroknak kiírt kategóriákban): Czakó Roland (Magyar Kupa), Benyó Máté (MX5 Kupa), Panyik Dániel (Astra Kupa), Kisharsányi (Swift Kupa), Papp Szebasztián (Junior Kupa).

A ralikrossz-ob következő versenyét is Ausztriában rendezik, Greinbachban augusztus 24-25-én.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: