DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Ralikrossz

Hét magyar a ralikrossz Európa-bajnokságon

A csütörtökön kiadott nevezési listán Kiss Pál Tamás és Szabó Krisztián mellett számos honfitársunk nevét megtalálhatjuk az Európa-bajnokság két kategóriájában.

Az FIA ralikrossz-világbajnokság és a hozzá tartozó Európa-bajnokság résztvevőinek névsorát ma tették közzé. A világbajnokság harmadik szezonjában 17 versenyző indul, az eddigi két bajnoki címet megnyerő Petter Solberg mellé két óriási név, Sebastien Loeb és Ken Block csatlakozott. Ezen kívül a tavaly futamokat nyerő Timmy Hansen, Mattias Ekström, Toomas Heikkinen, Johan Kristoffersson, Andreas Bakkerud és Robin Larsson egyaránt a mezőnyben lesz, csakúgy, mint Niclas Grönholm, a kétszeres WRC-bajnok Marcus Grönholm fia.



Magyar szempontból érdekesebb azonban az Európa-bajnokság nevezési listája: a SuperCar és Super 1600 kategóriában számos magyar versenyző nevét megtaláljuk. Tavaly Kárai Tamás, Szabó Krisztián és Luigi, azaz Lajos Gyula vettek részt a szezon összes vagy legtöbb versenyén.

Idén a 2015-ös magyar bajnok Kárai mellett a két héttel ezelőtti hazai szezonnyitót megnyerő Kiss Pál Tamás is a 23 fős SuperCar mezőny tagja lesz Peugeot-jával, akárcsak a fordos Lukács Kornél „Csucsu”, aki szintén a magyar bajnokság élmenője. A SuperCar indulói között találhatjuk az osztrák Max Puchert is, aki a magyar bajnoki versenyeknek szintén rendszeres szereplője. A Super1600 futamgyőztese és tavalyi harmadik helyezettje, Szabó Krisztián és Luigi mellett a 17 indulót számláló elsőkerekes kategóriában ebben az évben Marton Gergely és a 2015-ös S1600-as magyar bajnok, Szíjj Zsolt „Jolly” is részt vesz. A világbajnokság 12 fordulója közül öt helyszínen versenyez a SuperCar és Super 1600 Európa-bajnokság.

A ralikrossz-világbajnokság nevezési listája itt tekinthető meg.

A ralikrossz Európa-bajnokságok nevezési listája itt tekinthető meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: