DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Ralikrossz

Szabó Krisztián: Az idők alapján reális a dobogó

Remekül szerepelt a hétvégén bemutatkozó új pályán az FIA Ralikrossz Európa-bajnokság magyar versenyzője. Az első három előfutam kombinált eredményei alapján szombatot a második helyen zárta, holnap pedig dobogós helyezésre fog hajtani.

Új helyszínen tesz látogatást a ralikrossz világbajnokság és Super 1600-as Európa-bajnokság ezen a hétvégén: Spanyolországban, ahol a Formula-1-ből ismert barcelonai versenypályán alakítottak ki nyomvonalat a ralikrossz számára. A vonalvezetés így mindenki számára ismeretlen volt, ezt pedig Szabó Krisztián remekül saját javára fordította, Mk2-es Skoda Fabiájával már a szabadedzésen harmadik köridőt futott, a három szombati előfutamot pedig második, harmadik és ötödik helyeken zárta.



„Általánosságban tetszett a pálya, gyors és lassú részek is vannak benne, a murva jó minőségű, nem akadozik semmi, minden remekül működik. A rajtjaimmal nem vagyok teljesen elégedett. A második előfutamon a francia srác, Dubourg jobban kapta el nálam a startot, hiába tudtam volna gyorsabb lenni a pályán, nem sikerült megelőzni. A harmadikban sikerült legrosszabbul az indulás, itt többen elém kerültek, a negyedik helyen autóztam, mielőtt a Jokerek során megelőztem a csapattársam, Nikita Misyulyát, így futottam végül be a csoportban harmadikként, összetettben ötödik lettem. De összességében elégedett vagyok, nem lehet okom panaszra. Összetettben három előfutam után második helyen állok, ami nagyom jó” – értékelte a szezon utolsó előtti, hatodik fordulójának szombati eseményeit a Volland Racing pilótája.

Az eddigi jelek arra mutatnak, hogy Krisztián jó eséllyel indul idei harmadik dobogós pozíciójáért. „Úgy gondolom, hogy az eddigiek alapján reális, persze bármi történhet a negyedik előfutamon és az elődöntőben. Az elvárásom ugye egész évben az, hogy a döntőbe bejussak, ha a dobogót sikerül elérnem, azt pluszként élem meg. Természetesen nagyon örülnék, erre fogok hajtani. Az idők alapján úgy néz ki, elérhető. A rajtot majd reggel kielemzem, kipróbálom a bemelegítésen, és remélhetőleg az utolsó előfutamon már jobban fog sikerülni.”

A 23 esztendős pilóta végezetül kitért a versenyre látogató közönségre: „Ezúttal nincsenek annyira sokan, mint például két hete, Franciaországban voltak. Pontosabban nehéz ezt megbecsülni, mert itt hatalmasak a lelátók, nem tudnak úgy megtelni. Persze Franciaországban nagy hagyománya van a ralikrossznak, itt pedig most rendeznek először versenyt. Ennek fényében jó látni ezt az érdeklődést.”

Állás három előfutam után: 1. Andrea Dubourg; 2. Szabó Krisztián; 3. Janis Baumanis; 4. Nikita Misyulya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: