DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
Ralikrossz

WRX: Káosz az elődöntőben, francia győzelem

Davy Jeanney nyerte a WRX kanadai futamát Topi Heikkinen és Tanner Foust előtt. A világbajnoki címvédő Petter Solberg a szezon során első alkalommal nem került a döntőbe.

A fő izgalmakat nem is a döntő, hanem az elődöntő szolgáltatta a kanadai Trois-Rivieres pályán rendezett versenyen, ahol három nagyágyú, Petter Solberg, Timmy Hansen és Reinis Nittiss akadt össze. Kettőjük versenye kieséssel végződött, és Solberg is csak 4. lett, így ő sem jutott be a fináléba.

A főeseményt végül Davy Jeanney nyerte, idei második győzelmét szerezve. "Miután Buxtehude-ban sikerült nyernem azt mondtam magamnak, hogy jó lenne mihamarabb megismételni. Őszintén, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen hamar sikerül. Annak ellenére, hogy sikerült nyernem, nagyon nehéz volt számomra ez a hétvége. Nem találtam a megfelelő ritmust az időfutamokban és nem voltam a rajtjaimmal sem elégedett.  Az elődöntőben voltam először elégedett körönként a teljesítményemmel  és az önbizalmam és nőtt körről-körre. Nagyon sajnálom Timmy Hansent aki briliáns teljesítményt nyújtott és vezette a futamot az időfutamokat követően.  Remélhetőleg erősebben, akár egy győzelemmel térhet vissza a csatába Norvégiában" - nyilatkozta sikere után a francia. 

A döntő végeredménye:

# Versenyző Autó Kör Idő
1 Davy Jeanney Peugeot 6 5:03.822
2 Toomas Heikkinen Volkswagen 6 0.252
3 Tanner Foust Volkswagen 6 1.666
4 Tommy Rustad Audi 6 5.277
5 Andreas Bakkerud Ford 6 6.403
6 Mattias Ekstrom Audi 6 12.586

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: