DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Ralikrossz

A WRC után a ralikrossz vb-n is tarolna a VW?

Erre utal hétfői bejelentésük, melynek értelmében idén a Volkswagen Sweden immár nemcsak egy, hanem két privát csapatot támogat majd a világbajnoki címért folyó harcban a ralikrossz vb-n, ahol mindenki Petter Solberg skalpjára feni majd a fogát.

Noha Anton Marklund időközben csapatot váltott, és Mattias Ekströmhöz csatlakozva idén már egy Audit fog terelgetni az FIA Ralikrossz Világbajnokság futamain, ám ettől még édesapja továbbviszi saját versenycsapatát, a Marklund Motorsportot, amely idén is számíthat a VW gyári támogatására és segítségére svédországi márkaképviseletén keresztül. E csapat megüresedett pilótaülését a raliból is jól ismert Per-Gunnar Andersson fogja betölteni Toomas Heikkinen oldalán.



A Volkswagen Sweden 2015-ben azonban a Marklund Motorsport mellett egy másik svéd csapatot, a Kristofferson Motorsportot (KMS) is pártfogása alá veszi, ennek az alakulatnak a két VW Polo RX Supercarját Johan Kristofferson és Tord Linnerud vezeti majd. 

Emellett, további egy-egy autót a világbajnokság keretén belül futó Európa-bajnokságon is elindít mindkét említett csapat – kontinensbajnoki értékelésben Tommy Rustad a Marklund Motorsportnak, míg Ole Christian Veiby a KMS-nek igyekszik majd gyűjtögetni a pontokat.

A VW Motorsport főnöke, Jost Capito a következő szavakkal kommentálta a hivatalos bejelentést: „A Ralikrossz Világbajnokság egyre növekvő népszerűségnek örvend. A futamok pörgősek, látványosak és változatosak. A Marklund Motorsport és a Kristoffersson Motorsport formájában a Volkswagent két kivételesen professzionális privát csapat fogja képviselni a vb-n, akik tőlünk függetlenül, önállóan fejlesztik és versenyeztetik a Polo RX Supercarjaikat. A mezőny és a versenynaptár izgalmas szezont ígér, és mi biztosak vagyunk benne, hogy a VW pilótái ott lesznek a győzelmekért és a bajnoki címért folyó csata kellős közepében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: