DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Ralikrossz

Manfred Stohl indul a Ralikrossz-vb-n

A ralisok közül egyre többen szemezgetnek az évrõl-évre nagyobb népszerűségnek örvendő ralikrossz futamokkal. Petter Solberg után az idei évtől már Manfred Stohl is az RX világbajnokságon próbál szerencsét.

Max J. Pucher, a World RX Team Austria vezetője és egyben csapatfőnöke a csütörtöki napon hivatalosan is bejelentette, hogy Manfred Stohl fogja képviselni a csapatukat a 2015-ös RX világbajnokságon.

manfred_stohl_ford_fiesta_rx



A FIA rallycross világbajnoksága először 2014-ben került lebonyolításra, melyet rögtön egy ralis fejezett be legjobbként – a 2003-as év rali világbajnoka, Petter Solberg állhatott fel a dobogó legfelső fokára az év végi díjkiosztón.

A norvég után most az osztrák Manfred Stohl próbál szerencsét a sorozatban, akitől sokat várnak a támogatói, hiszen 2000-ben rali világbajnok lett az N-csoportban. Most pedig egy olyan gárdához igazolt, akik nemcsak a háttérben tevékenykednek, hanem aktív versenyzői múlttal is rendelkeznek - Max Pucher az osztrák RX bajnokság összetettbeli harmadik helyét szerezte meg az elmúlt évben.

"Véleményem szerint a cross versenyzők lesznek a technikai sportágak gladiátorai. Nemcsak a pályán, hanem annak szélén is hatalmas hangulat szokott uralkodni, hiszen 10 és 30 ezer nézőszám közötti adatokkal büszkélkedhet ez a sorozat. A ralihoz hasonlóan ezeket a pályarészeket is aszfalt illetve murva jellemzi annyi különbséggel, hogy a versenyzők láthatják egymást verseny közben. Szerencsére egyre több szponzor látja meg az RX jó oldalát a világbajnokságokon, így bízunk benne, hogy a legnépszerűbb sporttá fogja kinőni magát. Örülök, hogy egy olyan csapattársat találtunk, mint Manfred Stohl, aki a tőlünk telhető legjobb támogatást fogja megkapni." - mondta el Pucher.

manfred_stohl_ford_fiesta_rx_b

"Amikor Max megkeresett, és elmesélte a terveit az osztrák RX csapattal kapcsolatban, rögtön elkezdett engem is érdekelni a dolog. Az osztrák szponzorok  még óvatosak ezzel a sportággal kapcsolatban, de szerencsére sikerült megteremtenünk az anyagi hátteret. A Stohl Racing-gel közösen egy Fiesta RX-et gondoltunk ki a futamokra, mellyel szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni." - nyilatkozta Stohl a sajtótájékoztatón.

Az osztrák ralis egyébként már ült cross autóban az argentin futamon, ahová Petter Solberg hívta meg. A célvonalat azonban már nem láthatta meg, hiszen a 9. helyről búcsúzott egy törött felfüggesztés miatt.

FIA Rallycross Világbajnokág 2015 versenynaptár

2015.Április 24-26. Portugália, Montalegre
2015. május 15-17. Belgium, Mettet
2015. május 22-24. Nagy Britannia, Lydden Hill
2015. június 19-21. Németország, Estering
2015. július 3-5. Svédország, Holjes
2015. augusztus 7-8.  Kanada, Grand Prix de Trois-Riviéres
2015. augusztus 21-23. Norvégia, Hell
2015. szeptember 4-6. Franciaország, Loheac
2015. szeptember 18-20. Spanyolország, Barcelona
2015. október 2-4. Törökország, Isztambul
2015. október 16-18. Olaszország, Franciacorta
2015. november 27-29. Argentina, San Luis

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: