DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Kedvenc versenyükön Botka Dávidék

Az ausztriai Waldviertel Rallye-n szerepel a Botka-Mesterházi duó ezen a hétvégén. Sok évvel ezelőtt ez volt az első külföldi versenye, most pedig az első közös murvás versenye lesz a Skodával a pilótának. A shakedown ötödik helye után bizakodó a páros, hiszen WRC-k is vannak az osztrák szezonzárón, ahol a bajnoki címért folynak a küzdelmek. Dávidék a nemzetközi mezőnyben szeretnének dobogó közelben végezni.

A pécsi verseny után Ausztriában folytatja az idei szezont a Botka Rallye Team párosa. Dávid és Márk már túl van az osztrák „final rally days” rendezvény shakedown-ján, ahol az ötödik legjobb időt érték el a Skoda Fabia R5-ös versenyautójukkal.

„Szeretem ezt a versenyt és ezt a légkört, ami itt fogad bennünket!” – kezdte a beszámolóját a pilóta. „Talán hét éve voltam itt először és emlékezetes volt az első, hiszen ez volt az a futam, amikor először külföldre merészkedtünk és ez adta a löketet, arra, hogy megtapasztaljuk: idegen pályákon nagyobb élvezet versenyezni.”

A verseny programja a korábbi évekhez képest rövidült, a korábbi 170-180 versenykilométer helyett idén ’csak’ 130 kilométer versenytáv jutott a másfél napra. „Nagyon jó minőségű murvás pályákon kell versenyeznünk, néhol már aszfalt minőségűek.”



Első versenyét teljesíti a páros ezzel az autóval murván, de már az első kilométereken kiderült, hogy ugyanúgy kézre áll a pilótának a technika, mint ahogy aszfalton is jól érezte magát Dudu a kocsival.

„Megjött a murvás szett a kocsihoz és már a shakedown-on ötödik időt tudtunk vele menni, ami szerintem nem rossz ahhoz képest, hogy az osztrák mezőnyben vannak WRC-k is. A bajnokságuk utolsó futama ez és most fog eldőlni az osztrák bajnoki cím sorsa is, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy senki sem fog lassan menni, alibizni. De mi ezt szeretjük és ezért is jöttünk ide.

Szerettünk volna kipróbálni egy számunkra új benzint, amit Magyarországon gyártanak, hogy olyan erős legyen a kocsink, mint otthon egy-két autó, de mint kiderült, nem az igazi, nem homológ, így maradtunk a régi, bevált, megszokott üzemanyagnál.”

Az esélyekről így nyilatkozott Dávid: „Most megyek először murván a Fabiával, igazából az a terv, hogy minél többet, minél jobb hangulatban tudjunk menni. Persze az első ötbe mindenképp szeretnék odaférni a végén! Meglátjuk!”

A verseny hivatalos honlapja itt található: https://www.waldviertel-rallye.at

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: