DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 24. hétfő
Rali

Herczig mindent megtett, Janika nyert

Az ifj. Tóth János - Szőke Tamás páros nyerte a Székesfehérvár Ralit, miután előnyüket annak ellenére is képesek voltak megtartani, hogy Herczig Norbert vasárnap végig a leggyorsabb volt.

Az Országos Rali Bajnokság idei első három futamának győztese ezúttal nem tudta folytatni a sorozatot, de nem mondhatni, hogy csalódott vesztesként kellene távoznia Fejér megye székhelyéről, hiszen a verseny nagyobb részében ezúttal is ő dominált Igor Bacigallal az oldalán.

Herczig a rali elején, szombaton szedett össze jelentős lemaradást, hiszen a napot egy tíz másodperces büntetést után 23 másodperces hátrányban fejezte be. Vasárnap aztán mindent megtett az első hely megszerzéséért, hiszen a napi hét szakasz mindegyikén ő bizonyult a leggyorsabbnak. A győzelem azonban már nem csak rajta múlott, ifj. Tóth pedig remekül védekezett, hiszen hatszor a második, egyszer pedig a harmadik helyen végzett mögötte, a lehető legkevesebb időt veszítve. Ennek köszönhetően az utolsó gyorsasági végén is megmaradt még 4,3 másodperc az előnyéből, így megszerezte a győzelmet.

Herczigék a második hellyel sem lehetnek csalódottak, hiszen további erős pontokat szereztek. A két éllovas a csata közben alaposan leszakította az üldözőket, hiszen a harmadik helyen befutó Hadik András és Kertész Krisztián már 1 perc 45 másodperces hátrányt szedett össze. A negyedikek Ollé Sándorék lettek, míg az Balogh János lett legjobb mitshubishisként. 

 

A verseny végeredménye:

1. ifj.Tóth János - Szőke Tamás 1:19:42.9
2. Herczig Norbert - Bacigal Igor +4.3
3. Hadik András - Kertész Krisztián +1:45.4
4. Ollé Sándor - Tóth Zsolt +1:58.6
5. Balogh János - Holczer Dániel +2:03.8
6. Botka Dávid - Mihalik Péter +3:46.2
7. Rongits Attila - Hannus László +4:13.6
8. Matics Mihály - Zejda Viktória +4:25.4
9. ifj.Kiss László - Varga Zsuzsanna +4:27.5
10. ifj.Cseh Vilmos - Németh Gergely +5:01.4
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: