DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Két magyar a dobogón a Waldviertel Ralin

Miközben az ORB mezőny csak szombaton száll versenybe az ausztriai Waldviertel Rali már pénteken magyar sikerekkel vette kezdetét és a dobogó három helyéből kettőt már az első nap végén kisajátítottak a magyar versenyzők.

01_lategan



Az idei Waldviertel Rali elsõ napján három pályán, hat gyorsasági szakaszt iktattak a verseny programjába a szervezõk, melyek javarészt nedves, saras és rendkívül csúszós aszfalton zajlottak. Annak ellenére, hogy azok a magyar versenyzõk, akik a nemzetközi mezõnybe neveztek nem kerülnek értékelésre a szombaton rajtoló magyar bajnoki futamon, többen is szerencsét próbáltak és milyen jól tették…

Az elsõ gyorsaságin a számunkra is ismerõs dél-afrikai fiú, a tavalyi Veszprém Rallyt is sikerrel teljesítõ Henk Lategan ragadta magához a vezetést, de Botka Dávid már ekkor egy abszolút második idõvel jelezte, hogy vele is számolni kell a végelszámolásánál. A folytatásban aztán az orosz Lukjanuk pillanatai következtek, két szakaszgyõzelme után az élen zárta a nap elsõ felét, Lategan, Botka Dávid és a negyedik helyet kisajátító Trencsényi József elõtt.

A nap második fele viszont rosszabbul nem is indulhatott volna Lukjanuk számára, hiszen a negyedik gyorsaságin félperces hátrányba került, majd a verseny feladására kényszerült. Lategan így visszavette a vezetést majd a folytatásban két újabb szakaszgyõzelemmel megszilárdította helyét az élen. Péntek estére 30 másodperc felé növelte elõnyét Botka Dáviddal szemben, aki kevesebb mint 20 másodperccel elõzi meg a harmadik helyre felkapaszkodó Trencsényi Józsefet. Rajtuk kívül Klausz Kristóf képviselte még a magyar színeket a pénteki versenynapon, és a nap elsõ felében még a 14. helyen állt, azonban a második körben õ is a verseny feladására kényszerült.

 

A Waldviertel Rali állása az 1. nap végén:
1. Hendrik Lategan/Barry White, Skoda Fabia S2000 EVO 2 33:21.0
2. Botka Dávid/Mihalik Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +34.9
3. Trencsényi József/Verba Gábor, Ford Fiesta R5 +54.0
4. Christian Mrlik/Julia Baier, Subaru Impreza STI +1:04.4
5. Hermann Gassner Jr./Ursula Mayrhofer, Mitsubishi EVO X R4 +1:06.0
6. Walter Mayer/Ettel Bernhard, Peugeot 207 S2000 +2:01.9
7. Krum Donchev/Yordanov Petar, Ford Fiesta R5 +2:03.1
8. Michael Böhm/Katrin Becker, Suzuki Swift S1600 +2:20.1
9. Lukasz Kabacinski/Grzegorz Dachowski, Subaru Impreza STI MY08 +2:47.7
10. Daniel Wollinger/Bernhard Holzer, Opel Adam R2 +2:55.0... 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: